Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ryanair dreigt met vertrek van Weeze

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1047 
|
 Telegraaf 
Ryanair dreigt met vertrek van Weeze

AMSTERDAM -  De Ierse prijsvechter Ryanair dreigt te vertrekken van de Duitse grensluchthaven Weeze. Reden van de dreiging is de uitspraak van de rechtbank voor beperking van de vliegtijden. Ryanair zegt definitief van Weeze weg te gaan als de uitspraak niet uiterlijk 29 april wordt herzien.

Klachten van omwonenden over onder meer geluidsoverlast heeft de rechtbank dit doen besluiten. Luchthaven Weeze, net over de grens bij Nijmegen, verwerkt jaarlijks 2,5 miljoen passagiers, waarvan meer dan de helft uit Nederland. Ryanair mocht eerder nog dagelijks van vijf uur ’s ochtends tot middernacht vliegen. In de nieuwe vergunning wordt dat beperkt van zes uur ‘s ochtends tot elf uur ’s avonds.

Alle vluchten van de Ierse prijsvechter in de door de rechter geblokkeerde uren kunnen met onmiddellijke ingang niet meer worden geboekt. Bovendien heeft Ryanair gisteren alle boekingen voor vluchten vanaf 2 mei opgeschort voor het geval de prijsvechter daadwerkelijk van Weeze zal vertrekken. De luchthaven en de luchtvaartmaatschappij onderzoeken nu hoe de uitspraak van de rechter ongedaan gemaakt kan worden. Een vertrek van Ryanair zal ten koste gaan van 2500 banen.


Reacties op dit bericht