Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ruzie over weekendvluchten Eindhoven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1211 
|
 destentor.nl 
Ruzie over weekendvluchten Eindhoven

ANP
EINDHOVEN - De omwonenden van Eindhoven Airport blijven met twee ministeries ruziemaken over vluchten in het weekend. De ministeries zijn bij de Raad van State in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de bestuursrechter in Den Bosch, die een oude ontheffing vernietigde omdat niet goed is onderbouwd waarom de toename van het aantal vluchten in het weekend aanvaardbaar is voor de omgeving.

De belangenvereniging van omwonenden (BOW) heeft inmiddels bezwaar aangetekend tegen de nieuwe ontheffing voor 2012 en 2013, omdat die identiek is aan de oude, zei voorzitter Klaas Kopinga donderdag.

Eenderderegeling
Door het hoger beroep van de ministeries van Defensie en Infrastructuur en Milieu is het voor het eerst dat de hoogste bestuursrechter zal oordelen over de zogenoemde eenderderegeling die vanaf 2008 uit de ontheffing is geschrapt. De eenderderegeling houdt in dat het aantal vliegbewegingen door burgerluchtvaartuigen op weekenddagen en feestdagen maar een derde mag zijn van het gemiddelde aantal vliegbewegingen op werkdagen. Eindhoven Airport voert al sinds 2003 meer vluchten in het weekend uit dan volgens de regeling mag.

2 zaken verloren
De ministeries verloren tot dusver twee rechtszaken over de regeling.

In 2012 verwacht Eindhoven Airport ongeveer 27.000 vliegbewegingen. Het aantal weekendvluchten komt uit op ongeveer 6900, ruim boven de afspraak.

Het ministerie van Defensie komt later op donderdag met een toelichting over de gang naar de Raad van State.


Reacties op dit bericht