Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rustige winter op Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1633 
|
 www.fembusiness.nl 
Rustige winter op Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen hebben voor het komende winterseizoen 7 procent minder aanvragen voor starts en landingen ingediend dan vorig jaar.

Dat blijkt uit een overzicht van de stichting Airport Coordination Netherlands (SACN) dat de aanvragen voor starts en landing aan luchtvaartmaatschappijen toewijst. Eind augustus hadden luchtvaartmaatschappijen aanvragen ingediend voor 59.800 vliegbewegingen voor het 22 weken durende winterseizoen dat 25 oktober ingaat. Het daadwerkelijk uitgevoerde aantal vliegtuigenbeweging valt overigens altijd nog iets lager uit dan het aantal dat aan het eind van de zomer bij de bevoegde instanties is aangevraagd.

Uit een grafiek –waarin SACN het aantal aanvragen heeft omgerekend naar 21 weken om de aantallen beter vergelijkbaar te maken met andere jaren- blijkt dat Schiphol zich opmaakt voor de rustigste winter in zeker vijf jaar. Van het gerapporteerde aantal aanvragen moet overigens nog een kleine 1200 vliegtuigbewegingen van SkyEurope, dat vorige week faillissement aanvroeg, worden afgetrokken. Ook Rotterdam verwerkt het komende winterseizoen naar het zich laat aanzien veel minder vluchten dan vorig jaar, in Eindhoven lijkt de schade beperkt.

KLM

KLM vroeg volgens het laatste overzicht uit juni zo’n 3 procent minder vliegbeweging aan. Air France KLM, de groep waartoe de Nederlandse maatschappij behoort, maakte vanochtend bekend dat het gedurende de afgelopen maand 3,8 procent minder passagiers had vervoerd dan een jaar eerder. Doordat Air France KLM capaciteit met 4,2 procent had teruggebracht steeg de gemiddelde bezettingsgraad van zijn toestellen met 1,1 procent tot 84,8 procent. 

Voor een uitgebreide analyse van de vooruitzichten van de luchthaven Schiphol, zie het nummer van FEM dat deze week in de winkel ligt

Bekijk bericht op "www.fembusiness.nl"

Reacties op dit bericht