Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Russisch vliegtuig zorgt voor onrust rond Rotterdam’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 723 
|
 Blik op Nieuws 
‘Russisch vliegtuig zorgt voor onrust rond Rotterdam’

Rotterdam - Een vliegtuig heeft zondagmiddag 9 december voor flink wat geluidsoverlast bezorgd in de omgeving van Rotterdam. De Milieudienst Rijnmond (DCMR) kreeg in korte tijd meer dan dertig meldingen binnen over geluidsoverlast dat werd veroorzaakt door een vliegtuig dat vertrok van Rotterdam Airport.

De eerste meldingen kwamen binnen vanaf 16.40 uur en kwamen uit Schiedam, Delft, Berkel Rodenrijs en Bergschenhoek.

Ooggetuigen die het toestel zagen vliegen spraken over een groot toestel dat vieze zwarte rookpluimen achter zich liet. Een woordvoerder van DCMR laat weten dat het ging om een Russisch vrachttoestel dat was vertrokken richting Kiev.

Melden van vliegtuiglawaaiklachten over het geluid van vliegtuigen in het Rijnmondgebied kunnen bij de DCMR worden gemeld. De DCMR neemt deze meldingen in ontvangst voor de Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR - ook wel commissie 28 genoemd). De minister van Verkeer en Waterstaat heeft de CMLR ingesteld om voorlichting te geven en advies uit te brengen het milieu rond het luchthaventerrein in Rotterdam.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Mooi hoor, een heel artikel over 1 kist die rond 16:40 lawaai heeft geproduceerd en daarme (schrik niet) 30 klachten heeft veroorzaakt.

Het Schipholdossier is voor niet betrokkenen zo saai geworden dat er weinig tot geen aandacht wordt besteed aan Schiphol en de gerelateerde overlast. "Moet je daar maar niet gaan wonen", toch?

Geplaatst door Els uit castricum

Ik denk, dat er vannacht om kwart voor vijf ook een Russisch vliegtuig is opgestegen van Schiphol. Ik dacht, dat de derde wereldoorlog was uitgebroken. De ramen trilden en mijn bed stond te schudden en het duurde eindeloos voordat het woeste gebrul en de trillingen en geluidsgolven waren weggestorven..Maar wij moeten er maar aan wennen, toch?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

5.53 volgens mij en mijn meetpunt. Voor ons is het helaas al 'normaal' om een paar keer per nacht zo uitgeschud te worden bij het starten vanaf de Polderbaan.