Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ruimer milieuonderzoek luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 949 
|
 telegraaf.nl 
Ruimer milieuonderzoek luchthaven Twente

ENSCHEDE -  Voor de herstart van het voormalige militaire vliegveld Twente als burgerluchthaven moet eerst een uitgebreider milieuonderzoek naar veiligheid en geluid worden verricht. Die eis van het ministerie van Infrastructuur en Milieu maakte gebiedsontwikkelaar Area Development Twente (ADT) dinsdag bekend.

In de aanvulling op het milieuonderzoek moet onder meer in kaart worden gebracht welke bedrijven in de omgeving van het vliegveld met gevaarlijke stoffen werken. Het ministerie wil met het aanvullend onderzoek bereiken dat voor omwonenden en andere belanghebbenden duidelijk is wat de impact van het vliegveld wordt.
Verder vraagt het ministerie om een duidelijke omschrijving van wat kan worden verwacht, bijvoorbeeld het aantal passagiers, de hoeveelheid vracht, openingstijden, vliegroutes en de operationele lengte van de start- en landingsbaan. Ook moeten de effecten op de kwaliteit van de gewassen in de omgeving in beeld worden gebracht.
ADT meldde de gevraagde informatie te gaan leveren. De ontwikkelaar verwacht ondanks de vertraging in de eerste helft van dit jaar de aanvraag voor een luchthavenbesluit in te dienen.
Maandag werd al duidelijk dat ook de aanbesteding van de luchthaven vertraging oploopt. De Europese Commissie heeft meer tijd nodig voor het onderzoek naar mogelijk ongeoorloofde staatssteun. Enschede stemde maandag in met de voorwaarden voor de aanbesteding. De provincie Overijssel, partner van Enschede in de ontwikkeling van de luchthaven, beslist woensdag.


Reacties op dit bericht