Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdammers boos op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 915 
|
 Telegraaf 
Rotterdammers boos op Schiphol

door Dennis Naaktgeboren

 
  ROTTERDAM, vrijdag

    Rotterdam is kwaad op Schiphol, dat deze zomer verschillende zakenvluchten vanaf Rotterdam Airport heeft opgeheven. De Amsterdamse luchthaven is eigenaar van het Rotterdamse vliegveld, maar kijkt de laatste tijd steeds meer naar het eigen belang.

      „Ik ben not amused”, aldus wethouder Wim van Sluis (Economie) gisteren, bij de presentatie van een onderzoek over de toekomst van Rotterdam Airport. „We gaan stevige gesprekken voeren, want Schiphol moet de afspraken nakomen. Ik zie steeds meer zakenvluchten verdwijnen en vakantievluchten ervoor in de plaats komen. Maar wij willen helemaal geen charters. Dat staat niet in ons contract.”
    Volgens het Onderhandelaarsakkoord tussen de gemeente en Schiphol moet Rotterdam Airport een zakenluchthaven worden. Schiphol wil met een nieuwe strategie zakenlieden echter steeds meer naar Amsterdam lokken en wil vooral overtollige strandvluchten kwijt aan de Maasstad.

De onderzoekers raden de gemeente in het uiterste geval aan Rotterdam Airport los te koppelen van Schiphol, dat ook de vliegvelden van Lelystad en Eindhoven in zijn bezit heeft. Een ontwikkeling tot volwaardige Europese zakenluchthaven levert de Rotterdamse regio het meeste voordeel op, bovendien is het draagvlak voor uitbreiding onder bedrijven het grootst. Medewerking van eigenaar Schiphol en partner KLM/ AirFrance is echter noodzakelijk. Met een nieuwe eigenaar lijkt die toekomstdroom dichterbij.


Reacties op dit bericht