Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

Wie dit leest zou zich kunnen afvragen of de belangen die met de lusten en lasten van de luchtvaart samenhangen, niet uitstijgen boven de belangen van Schgiphol, Amsterdam en Rotterdam.

De kwaliteit van leven in het luchtverkeersgebied moet zaak zijn van een, in opdracht van de overheid, op kosten van de luchtvaart gemaximaliseerde deskundigheid, verantwoordelijk uitgeoefende luchtverkeersleiding. Daartoe biedt het beschikken over keuzevrijheid tussen luchthavens en banen per luchthaven duidelijk meer mogelijkheden dan wanneer die keus wordt overgelaten aan regionale voorkeuren.

Op dezelfde manier zou ook het economisch belang en de samenhang daarvan met sociale implicaties als duurzaamheid en beheerst verbruik van middelen ook ontworpen te worden op een institutioneel en deskundig niveau dat regionale en private belangen van ondernemers overstijgt.

De discussie waarover we hier lezen geeft de indruk een slecht voorbeeld te zijn. Een beter geluid komt uit de luchtvaartwereld zelf, wanneer er sprake is van de motieven van de keuze voor Jos Nijhuis. Laten we hopen dat ook de minister zijn dadendrang laat sturen door vergelijkbare overwegingen.