Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdam laat privatisering Schiphol onderzoeken

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 831 
|
 NHD 
Rotterdam laat privatisering Schiphol onderzoeken

ROTTERDAM -  De Rotterdams gemeenteraad laat onderzoek doen naar de privatisering van Schiphol, dat ook eigenaar is van Rotterdam Airport. De raad steunde donderdagmiddag een motie hierover van de PvdA.


De gemeenteraad wil weten hoe de belangen van Rotterdam Airport, de regio en de omwonenden, het best kunnen worden behartigd.

De PvdA is tegen de privatisering van Schiphol, omdat die niet in het belang van de stad Rotterdam zou zijn. Raadslid Claus Verbrugge van de partij wil dat de gemeente haar belang van 2,4 procent in de Schiphol Groep verdubbelt. Hij wil evenals de gemeente Amsterdam privatisering voorkomen.

Meerderheidsbelang

Amsterdam bracht eerder dit jaar een bod van 200 miljoen euro uit op 29 procent van de aandelen Schiphol in een poging een meerderheidsbelang te krijgen. Minister Gerrit Zalm (Financiën) voelt daar echter niets voor. Dinsdag liet Amsterdam weten de privatisering van Schiphol met een veto te blokkeren, als Zalm niet verder wil onderhandelen.

De PvdA in Rotterdam vindt het nodig dat de gemeente haar directe invloed houdt op Rotterdam Airport. Daarin wordt de partij gesteund door D66, GroenLinks, Leefbaar Rotterdam en de SP. Onderzoek moet uitwijzen of uitbreiding van het aandelenpakket zinvol is. Wethouder Roelf de Boer (Economie) vindt het veel te duur. ,,Dat geld moet je namens de Rotterdammers anders besteden.’‘


Reacties op dit bericht