Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdam Airport wil verdubbeling starts en landingen

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 867 
|
 Nu nl 
Rotterdam Airport wil verdubbeling starts en landingen

Nu.nl (c) ANP

Uitgegeven: 23 augustus 2004 17:55
Laatst gewijzigd:  23 augustus 2004 17:56

ROTTERDAM - Rotterdam Airport wil een uitbreiding van de ‘geluidruimte’, zodat jaarlijks dubbel zoveel starts en landingen kunnen worden gemaakt. De luchthaven is nu gebonden aan geluidsregels, die maximaal ongeveer 27.500 vliegbewegingen toestaan. Rotterdam Airport zit daarmee aan zijn tax en moet klanten ‘nee’ verkopen, aldus een woordvoerder.

De vraag van de markt is zo groot dat de luchthaven geluidsregels zou willen die 40.000 tot 50.000 vliegbewegingen mogelijk maken.

Voor uitbreiding is toestemming nodig van de gemeente Rotterdam, Luchthaven Schiphol (eigenaar van Rotterdam Airport) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Staatssecretaris Schultz Van Haegen besloot deze maand dat het vliegveld een uur langer open mag zijn. Enkele buurgemeenten van Rotterdam zijn daar boos over en bereiden een juridische procedure voor bij de Raad van State.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Ook hier weer: anderen, de zogenaamde machthebbers, beslissen over het lot van de underdog, voor hun eigen zaak. Rotterdam en Verkeer en Waterstaat beslissen. De kleinere Buurgemeenten zijn boos. Waar is VROM????
Dit is onderhand een land van Burgertje Pesten!

Geplaatst door Nick uit NULL

Degene die een besluit over deze of andere problematiek neemt, heeft persoonlijk meestal geen hinder van dat besluit, integendeel.

Mooiste voorbeeld dat dat wel eens verkeerd kan uitvallen is dat van een wethouder in Amsterdam in de zeventiger jaren.
Deze PvdA-wethouder vond dat iedereen die een goedkope huurwoning had, zou moeten doorstromen. Gauw was men er achter, dat dat zeker van toepassing was op deze wethouder. Een actiegroep plaatste een advertentie in de krant met de vraag wie graag in aanmerking zou willen komen voor zijn huurwoning.
Veel aanloop.