Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdam Airport uur langer open

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 810 
|
 VenWnieuws 
Rotterdam Airport uur langer open

P E R S B E R I C H T

Rotterdam Airport mag een uur langer open blijven. Staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer en Waterstaat) heeft hiertoe besloten na een zorgvuldige afweging van alle effecten (economie, maatschappelijk draagvlak en milieu). Het besluit houdt in dat de vergunning van Rotterdam Airport wordt aangepast zodat vliegtuigen ook tussen 23.00 en 24.00 uur mogen landen.

De verruiming van de openingstijden met een uur betekent echter niet dat de totale hoeveelheid geluid toe zal nemen. Het jaarlijks toegestane maximum aan geluid blijft hetzelfde. In de berekening voor het totale geluid tellen de vliegtuigen die tussen 23.00 en 24.00 uur landen tien keer zwaarder mee. Dat betekent dat voor elk vliegtuig dat tussen 23.00 en 24.00 uur landt, het jaarlijks maximum aan toegestaan geluid eerder wordt bereikt. Vliegtuigen die tussen 23.00 en 24.00 uur op Rotterdam Airport landen, moeten bovendien van een ‘stil’ type zijn.

Het aanpassen van de openingstijden van Rotterdam Airport is op verzoek van de luchthaven en de gemeente Rotterdam. Uit onderzoek blijkt dat verruiming gunstig is voor de economie en de werkgelegenheid in de regio. Zo wordt verwacht dat verschillende vliegmaatschappijen meer interesse zullen hebben om diensten van Rotterdam Airport aan te bieden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frank uit Uitgeest

Ook in de omgeving van Rotterdam wordt dus een weer een stukje nachtrust opgeofferd aan economische belangen. Stille vliegtuigen ? Laat me niet lachen. Als ze maar laag genoeg overvliegen of wapperen met hun flappen, stuiteren zelfs slechthorenden uit hun bed.