Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rotterdam Airport krijgt klappen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 748 
|
 AD 
Rotterdam Airport krijgt klappen

ROTTERDAM - Op Rotterdam Airport zijn in 2008 negen procent minder vluchten afgehandeld dan een jaar eerder.

Dat meldt de Luchtverkeersleiding Nederland. Het vliegveld van Rotterdam wordt daarmee veel harder getroffen door de economische recessie dan andere luchthavens in ons land. Schiphol verwerkte verleden jaar 1,7 procent minder vluchten. Ondanks de inval van de crisis konden de luchthavens van Groningen en Maastricht ten opzichte van 2007 zelfs een lichte stijging van het aantal vluchten te noteren.

De daling is volgens de Luchtverkeersleiding Nederland een gevolg van de economische crisis. De daling van het aantal vluchten heeft ook gevolgen voor de Luchtverkeersleiding Nederland. De dienst wordt betaald per afgehandelde vlucht. De opbrengsten waren met 165 miljoen euro 5,8 miljoen lager dan begroot. De bedrijfskosten waren hoger dan vooraf ingeschat. Het bedrijf leed een verlies van 8,6 miljoen euro.

Een woordvoerster van Rotterdam Airport zegt dat behalve de crisis ook bijzondere omstandigheden een rol spelen. ,,In 2008 was de luchthaven wegens een grootscheepse renovatie drie dagen dicht. Het kalenderjaar loopt bovendien niet parallel met de schemas waarmee wij werken. In verband met geluidsnormen is het aantal vluchten op Rotterdam Airport beperkt. In november en december 2008 is er bewust minder gevlogen vanaf Rotterdam Airport. Die ruimte hebben we benut om in januari en februari extra vluchten naar onder meer de wintersport te kunnen afhandelen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Grappig, geen woord over tax...