Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Rivièra Beach vreest geluidsoverlast vliegtuigen (Biddinghuizen)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 601 
|
 omroep flevoland.nl 
Rivièra Beach vreest geluidsoverlast vliegtuigen (Biddinghuizen)

Oostappen vakantiepark Rivièra Beach in Biddinghuizen maakt zich grote zorgen over de toekomstige uitbreiding van Lelystad Airport.
Directeur Jos Mennen vreest geluidsoverlast door de geplande vliegroutes. De nieuwe eigenaar kocht het park twee jaar geleden en had toen het idee dat de gemeente veel wilde doen voor de toeristische sector, hij hoorde echter niets over de plannen voor het vliegveld.
Daar is hij boos over. Er wordt de komende jaren voor twintig miljoen euro in het park geïnvesteerd. Maar als er straks vliegtuigen overkomen, zal dat volgens Mennen de rust verstoren en het park minder aantrekkelijk maken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Die nieuwe Polderbaan bij Lelystad dreigt een behoorlijk deel van de recreatiesector in Noord Holland, maar ook andere omliggende provincies flinke schade op te leveren.
Er gaat n.l. om het Schipholverkeer enigszins te ontwijken op veel plekken erg laag gevlogen worden.

Geen recreatieschap, laat staan de ANWB, besteedt hier aandacht aan, men laat alles (onterecht!) over aan BRS en Alderstafels.
Samen met partijen als I&M, ProRail, NS, Provinciebesturen en de grootste gemeenten vormt de ANWB overigens een congsi met als doel een Megametropool ("Nederland als Wereldstad" NB!) ter grootte van de BENELUX plus NoordRijn Westfalen. Iets dat merkwaardig genoeg nimmer in Den Haag aan de orde komt, een behoorlijk deel van de politiek vindt dat wellicht een goed plan?

Kijk voor meer info. hierover maar eens kritisch naar websites als:

www.metropoolregioamsterdam.nl of www.deltametropool.nl

Hoe megalomaan willen we het straks eigenlijk georganiseerd hebben?

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Arme Biddinghuizers, Misselijk makend. Hoewel ik die ondernemer als wat naief ervaar. 2 jaar geleden waren de luchtvaartplannen daar al wijd en zijd bekend .