Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rijsenhout mag Schiphol niet in groei beperken

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1975 
|
 haarlems dagblad.nl 
Rijsenhout mag Schiphol niet in groei beperken

Door: Paul van der Kooij

HOOFDDORP - ,,Een dorp met vierduizend inwoners mag banenmotor Schiphol nooit in zijn groei beperken.’’ Die opmerking, van Forza-lijsttrekker Paul Meijer, zorgde woensdagavond voor de nodige discussie in Event Center Fokker.

Lijsttrekkersdebat met ondernemers gaat over meer dan regeltjes
CDA-leider Steffe Bak vond namelijk dat een gemeentepoliticus ’altijd moet gaan voor het belang van de mensen’, zeker bij een dorp met zo’n bloeiend verenigingsleven als Rijsenhout. VVD-voorman Henk Kuipers wilde er juist ’geen doekjes om winden’: ,,Zolang het Rijk wil dat in Haarlemmermeer een reservering wordt gemaakt voor een Tweede Kaagbaan, dan kunnen wij niks voor het dorp betekenen.’’

De avond was eigenlijk bedoeld voor ondernemers. Die mochten de lijsttrekkers, een maand voor de raadsverkiezingen, aan de tand voelen over de voor hen heikele punten. Te veel regels, te weinig camera’s.

Door verschillende partijen werden ze op hun wenken bediend. Zo ziet Marjolein Steffens (HAP) wel wat in een meldpunt onnodige regels en een ’aanjager die ervoor zorgt dat onnodige regels ook worden losgelaten’: ,,Zo zijn in Rotterdam in één jaar zeventig regels opgeruimd.’’

Denise Abbas (D66) kan zich voorstellen dat zeker op de wat verouderde bedrijventerreinen ’niet te moeilijk wordt gedaan over regeltjes’: ,,Anders krijg je er alleen maar meer vergroezeling en vergrijzing.’’ Zo vindt ze het ’zotheid’ dat een lijstenmaker wel lijsten mag maken, maar ze niet mag verkopen.

Volgens Paul Kok van Midden- en Klein Bedrijf Haarlemmermeer Schiphol zijn de bestemmingsplannen in de polder inderdaad ’meer stringent’ dan in de gemeente er omheen: ,,En dat scheelt werk.’’

Conny Dieckman van de stichting Ondernemersfonds Hoofddorp-centrum bleek te worstelen met ’ringetjes’. Toen haar fonds vorig jaar plantenbakken wilde ophangen met het geld dat ondernemers hadden ingebracht, hoorde ze bij drie gemeentelijke afdelingen steeds een ander verhaal: ,,Pas in juni konden de bakken de hoogte in, waardoor we geen echt mooie planten meer konden kopen. Een week later moesten ze er ook weer uit omdat de rubberen ringetjes tussen de palen en de bakken een halve centimeter te kort zouden zijn. We weten ook nog niet hoe het dit jaar moet.’’

Of alles echt beter wordt, durfden ondernemers bij het napraten niet direct te voorspellen. ,,Terwijl snelheid in deze tijd wel geboden is’’, meldde A. Volgens B. ’gewoon moet weten bij wie je aanklopt’. De oproep van GroenLinkser Herman Tuning om zoveel samen te doen, klonk in ieder geval aardig: ,,Kijk samen wat ergens een probleem is en hoe je dat oplost.’’ Of ondernemers dan ook echt zonder extra camera’s kunnen? De tijd zal het leren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ach ja, wat is nou een dorp van 4.000 inwoners. Geld is belangrijker, toch?

Geplaatst door kees uit r hout

Meijer heeft het over Rijsenhout maar vergeet gemakshalve andere wijken en dorpen (bv floriande) in en buiten de Haarlemmermeer, daarbij stelt hij banen boven woongenot. Dat mag maar dan moet hij met een genereus uitkoop programma komen. Echter waar moeten deze mensen dan heen? Niet in de Haarlemmermeer lijkt mij, Voor de politiek is dit ook niet de gewenste oplossing immers de gemeente zou dan kleiner worden, terwijl meer en groter meestal het devies is. Uitkopen zal er wel niet inzitten. Misschien een rondje isoleren? Gezien het vorige isolatie programma wat overigens bakken en bakken met geld gekost lijkt dat ook niet de weg. Zonder een haalbaar alternatief zou het meijer sieren om de mensen lees kiezers niet tegen zich in het harnas te jagen. Rijsenhout is net weer positief in het nieuws en een dag later slaat Meijer de deur weer keihard in het gezicht van de mensen in dit dorp. Wat meneer meijer wel zou kunnen doen is alle huizen platgooien en er nieuwe voor in de plaats bouwen , de nieuwe huizen hebben zo ie zo al een betere isolatie norm en die kan voor de zekerheid nog wat extra opgehoogd worden. Nieuwe goede huizen kan nu ook nog goedkoop dus iedereen blij , geen geklaag. ik stem voor !!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@kees: Maar toch niet voor Forza mag ik hopen... ?!

Geplaatst door kees uit r hout

@jhgriese: Forza heeft een duidelijke mening. Doch wat zijn de standpunten van de andere partijen in deze ? Als je voor de 7de baan bent zeg dat dan, als je voor het laten leeglopen en verplaatsen van r'hout ben zeg dat dan. Maar biedt de bewoners dan wel een alternatief voor hun toekomst. Dus wat ga je wel doen om r'houters te helpen, reactie VVD ...het is niet aan ons, we kunnen er toch niets aan doen... ?? Je kan ook zeggen als het ooit zover komt dan gaan we dit en dat doen. Graag duidelijkheid voor de verkiezingen, maar dat zal er wel niet van komen vrees ik.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@Kees: Huizen platgooien en er moderne voor in de plaats zetten? Waar is het sociale aspect in dit verhaal? Bij zo'n gebeuren gaat altijd de huur omhoog, veel mensen kunnen dat niet opbrengen. Kopen? Wordt nog moeilijker. Dan de isolatie: zeker, de moderne huizen zijn vele malen beter geïsoleerd dan oudere huizen. Maar wat als je lekker in de tuin wilt zijn? Tuin dan ook maar isoleren? Het is geen oplossing! Je geeft de mensen op deze wijze een vorm van huisarrest.
Dat zien we in Uitgeest ook: nieuw gebouwde huizen, prima geïsoleerd, vliegtuiggeluid hoor je wel, maar minder dan buiten. Maar zodra je buiten bent: een enorme klere herrie door laag overdonderende lawaaibakken. Er is maar 1 optie: Weg met Schiphol op de huidige plaats en naar zee ermee!

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

@Kees, Alleen al de naamsbekendheid met een andere partij : Forza, Pfft Maar je hebt gelijk w.b. De VVD,maar ook dat weten we inmiddels: De partij van graaien en Fraudes. Ik dacht ook dat Haarlemmermeer ooit een motie aannam.: "Een baan er bij,is een baan er af" VOS heeft de oplossing: Schiphol in zee, en ik voeg toe: ook minder vliegen. Al die CO-2 uitstoot moet ook omlaag,evenals het percentage fijn stof.