Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Rijk gebruikt ‘nimby’-artikel veel te gemakkelijk

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 492 
|
 NRC-Handelsblad opinie-pagina 
Rijk gebruikt ‘nimby’-artikel veel te gemakkelijk Download het gehele artikel 'Rijk gebruikt ‘nimby’-artikel veel te gemakkelijk'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door O. Bijvoet uit Castricum

ALGEMEEN BELANG TEGENOVER REGIONAAL

Een mooie zin is: "Het is langzamerhand een loos begrip geworden dat alleeen nog gebruikt wordt door luie bestuurders, journalisten en planologen die niet bereid zijn zich in de motieven achter weerstanden tegen ruimtelijke rojecten te verdiepen"

Wie dat wel doet (zich verdiepen in de betekenis van de achtergronden) zal opmerken dat in Schinveld het geofferde belang was de waardigheid van het zeer kwetsbare individu in de wijdere omtrek. Het beschermde belang was inruilbaar planologisch opportunisme. De argumentatie (Algemeen prevaleert boven Locaal) werd strikt genomen en voor het gemak maar omgekeerd.

Wat de gemeente Haarlemmermeer betreft, met zijn monstrueus uitgroeiende monistische luchtvaartindustrie (de kenmerken van een kankergezwel), gaat het eveneens om de waardigheid en gezondheid van het individu in de veel wijdere, kwetsbare en nu al te dicht bewoonde Randstad.