Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rijk draagt alle aandelen van Groningen Airport Eelde over

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 675 
|
 V en W 
Rijk draagt alle aandelen van Groningen Airport Eelde over

Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Persbericht 5 juli 2004

Op donderdag 1 juli heeft het Rijk haar aandelen in Groningen Airport Eelde voor het symbolische bedrag van 1 euro overgedragen aan de regionale aandeelhouders; provincie Groningen (30%), provincie Drenthe (30%), gemeente Groningen (26%), gemeente Assen (10%) en gemeente Tynaarlo (4%).

Hiermee stelt het Rijk geld beschikbaar voor de baanverlenging en de regionale aandeelhouders verplichten zicht om de luchthaven 10 jaar financieel te ondersteunen. De baanverlenging kan van start gaan als alle procedures positief zijn afgerond.

De luchthaven stelt dat de baanverlenging de komende jaren een belangrijke rol speelt in de verdere ontwikkeling van de luchthaven. Door de baanverlenging is het mogelijk om non-stop vluchten te maken, luchtvrachtvervoer aan te bieden en nieuwe verre vakantie bestemmingen te bereiken. Door de luchthaven met deze mogelijkheden uit te breiden, kan Groningen Airport Eelde op lange termijn een positiever bedrijfsresultaat behalen en een belangrijke rol spelen in de economische ontwikkeling van deze regio.


Reacties op dit bericht