Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Riethoven zal overlast houden van Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1031 
|
 ed.nl 
Riethoven zal overlast houden van Eindhoven Airport

BERGEIJK – Het ontwerp-Luchthavenbesluit voor Eindhoven Airport dat vanaf maandag ter inzage komt te liggen bij de gemeenten heeft voor Riethoven weinig goed nieuws te bieden. Het aantal vliegtuigen dat bij het opstijgen of landen over het dorp komt en daar geluidhinder veroorzaakt, zal voorlopig niet minder worden.

Wel kan het vliegtuiglawaai een kwart in decibels dalen door de overschakeling op glijvluchtlandingen met minder motorvermogen.

Dat werd donderdagavond bevestigd tijdens een informatieavond in het gemeentehuis in Bergeijk, waar woordvoerders van Airport, Defensie en GGD de ontwikkelingen rond het vliegveld toelichtten op verzoek van de gemeenteraad en bezorgde Riethovenaren. Er waren enkele tientallen bezoekers.

In het ontwerp-Luchtvaartbesluit van het Rijk worden de grenzen van gebruik en ontwikkeling van Eindhoven Airport tot 2020 vastgelegd. Door aanpassing van routes van burger- en militaire toestellen aan de zuidkant van het vliegveld worden Eersel, Steensel en Waalre ontzien, maar verschuiving van de Riethoven-route zou het probleem juist naar meer mensen verplaatsen.

De GGD meldde dat uit een belevingsonderzoek in 2012 bleek dat in Riethoven toch 44 procent van de inwoners positief staat tegenover de Airport, 42 procent neutraal en 14 procent negatief.


Reacties op dit bericht