Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Ribbels snel bij de Geniedijk Hoofddorp

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 638 
|
 ijmuidercourant.nl 
Ribbels snel bij de Geniedijk Hoofddorp

Door Redacteur Haarlemmermeer

HOOFDDORP - Na het succes van de eerste ribbels willen gemeente en Schiphol er nu snel meer van gaan aanleggen. Dat gaat gebeuren op de nog resterende eigen grond tussen de gekantelde kavels en de Geniedijk, Buitenschot.

Wat voorzitter Kees Machielse van de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord betreft kan het allemaal niet snel genoeg gaan. Hij complimenteerde donderdag de gemeente en de luchthaven voor hun ’vasthoudendheid’ om het laagfrequente geluid van vooral startende vliegtuigen te beteugelen.
Na jaren van de meest uiteenlopende plannen - van een kilometers lange geluidswal tot aan een inklapbare halfronde kap - kwamen een paar jaar geleden de ribbels in beeld. Dat stuitte echter op verzet van de boeren langs de Polderbaan, die vrezen voor de toekomst van hun bedrijven. Als daar uiteindelijk ribbels komen, raken ze grond kwijt die ze volgens woordvoerder Flip Blom ook nooit meer opnieuw in gebruik kunnen nemen als landbouwgrond. De grondstructuur is dan te veel verstoord en bovendien wordt voor de aanleg grond gebruik waarin ook puin zit. ,,Die ribbels zijn een onomkeerbaar proces’’, aldus Blom.


Reacties op dit bericht