Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Resultaten geluidsmetingen 2012 vliegverkeer Dronten bekend (vliegveld Lelystad)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2135 
|
 nieuws bank.nl 
Resultaten geluidsmetingen 2012 vliegverkeer Dronten bekend (vliegveld Lelystad)

Dronten heeft de tweede rapportage over de geluidsbelasting van het vliegverkeer in Dronten ontvangen. De belangrijkste conclusie van het rapport is dat het luchtvaartgeluid is afgenomen op basis van metingen in 2012 bij twee punten waar in beide jaren is gemeten. Bij een afnemend aantal
passages is ook een gemiddeld lager niveau vastgesteld. Voor het nieuwe meetpunt aan de Gouwe is gemiddeld een hoger niveau vastgesteld dan op de beide andere meetpunten.

Metingen
Zowel de metingen in het jaar 2011 als 2012 geven aan dat op de meeste plaatsen in de gemeente Dronten momenteel vliegtuiglawaai veroorzaakt door vliegverkeer van en naar het vliegveld Lelystad, vrijwel niet tot hinder leidt.

Monitoren
In oktober 2008 heeft de gemeenteraad besloten om het luchtvaartgeluid van Lelystad Airport te gaan monitoren. In opdracht van de raad heeft gemeente Dronten in juli 2010 een overeenkomst gesloten met Geluidsnet voor de opstelling en het beheer van drie Geluidsnet-meetpunten. In verband met
storingen is in februari 2012 een meetpunt verplaatst.

Doel
Het doel van de metingen is om inzicht te krijgen in het huidige vliegtuiggeluid binnen de gemeente en die kennis te gebruiken voor beleidskeuzes van de gemeente in het kader van de uitbreiding van het vliegveld Lelystad.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hoe goedgelovig moet je zijn?
Zodra de sector haar vleugels over de gemeente Dronten heeft uitgeslagen, worden de meetpunten gesaneerd.
Dat is hier bij Schiphol ook zo gegaan.
De sector heeft dan alle vrijheid en de burger is de klos.

Slaap zacht Dronten, in de herrie en vervuiling.........

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ik sluit me aan bij het advies richting Dronten van VOS: Slaap zacht Dronten! Immers, nu kan het nog.....

Geplaatst door Grove PJM uit Nanteuil Auriac de Bourzac


Baanverlenging Lelystad, na de tweede kaagbaan, ook de ijskast in, weggegooid geld ( 650 miljoen), nooit rendabel te maken en het is verplaatsing van overlast.
Ga het plan SchipholKatwijk onderzoeken, dit plan geeft Schiphol een vliegveld zonder restricties en overlast, het wordt een boost voor de Nederlandse economie. Nederland gaat de zee in na de tweede Maasvlakte het volgende project. Het geeft straks een exportproduct voor de Nederlandse bagger en bouw bedrijven. De kleine luchtvaart kan op Lelystad blijven en, minstens zo belangrijk, ze worden niet op kosten gejaagd, verhuizen of hoge landingsgelden, veel vertraging op de grond en in de lucht, Lessen wordt te duur, resultaat banenverlies.
SchipholKatwijk is de oplossing en heeft nog vele andere voordelen, lees het plan of vraag naar de uitgebreide versie.
@PaulGrove8
www.schipholkatwijk.nl