Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reizigers naar Schiphol gelokt met voordeeltjes

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 820 
|
 Telegraaf 
Reizigers naar Schiphol gelokt met voordeeltjes

Charmeoffensief van KLM, NS en luchthaven

SCHIPHOL -  KLM, NS en Schiphol slaan de handen ineen. In maart starten de partijen een offensief dat de luchthaven aantrekkelijker moet maken ten opzichte van de vliegvelden over de grens. Zo zal het parkeren veel goedkoper worden en ook het treinverkeer naar Schiphol.

Bij vliegtickets van KLM en Air France worden op treinkaartjes naar Schiphol fikse kortingen aangeboden. Wie van ver komt, krijgt een grotere korting op het spoorkaartje. Ook het parkeren wordt met een combinatieticket meer dan de helft goedkoper. Een ander voordeel voor passagiers die met KLM en partners vliegen, is een snellere afhandeling bij controles en instappen via de zogenoemde ‘fast lanes’; rijen die extra snel worden afgehandeld.

De directeur van KLM Nederland, Bram Graeber, heeft de actie om Schiphol weer in de gratie te brengen bij de passagiers gisteren bevestigd. Over de omvang van de kortingen willen KLM, NS en Schiphol niets kwijt.

De internationale organisatie van de burgerluchtvaart IATA heeft gisteren in een brief minister Bos (Financiën) gevraagd de tickettaks te schrappen. Volgens de IATA heeft de taks in deze crisistijd een desastreus effect op de luchtvaart in ons land. “De regering moet actie ondernemen om het het netwerk van Schiphol en luchtvaartmaatschappijen als KLM in stand te houden”, aldus IATA-topman Bisignani.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door cns uit deltametropool

Alle investeringen ten spijt: de geplande HSL A'dam-Parijs laat helaas nog jaren op zich wachten. Wel profiteert AirFrance (klm) al die tijd direct van de nog zeer winstgevende vluchten van Schiphol naar de Lichtstad.
Met de (ex?-)PWC 'accountant' Jos Nijhuis aan het roer gaan nu dus
ALLE klanten van NS extra bijdragen aan deze sector; en wederom schiet toezicht door overheden en/of bestuurders schromelijk tekort. Of hebben de accountants langzamerhand teveel prominente gedeputeerden, burgemeesters en wethouders ongenadig in de tang vanwege hun onoirbare paraktijken en declaratiegedrag?