Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Reisorganisatie schrapt vliegtaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1358 
|
 Telegraaf 
Reisorganisatie schrapt vliegtaks

SCHIPHOL -  De reisorganisatie Schipholtickets.nl stopt met het doorberekenen van de tickettaks aan passagiers op alle Europese vluchten. De vliegbelasting wordt in mindering gebracht op de ticketprijs.

Schipholtickets.nl, voornamelijk bekend van zijn lastminutevliegtuigstoelen, roept andere reisorganisaties op om dat voorbeeld te volgen als signaal naar de politiek.

K. van Steenis van Schipholtickets.nl: “Wij willen met het schrappen van de onzinnige belasting ook de onrust bestrijden onder luchtvaartmedewerkers als gevolg van het weglopen van passagiers.”

“Afschaffing van de vliegtaks door reisorganisaties of het niet langer doorberekenen ervan is bedoeld als tijdelijke eyeopener, maar is zeker geen langetermijnoplossing. De branche heeft het toch al zwaar en kan zich weinig extra korting veroorloven”, wordt bij Vliegtickets.nl aangevoerd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

De sektor en aanverwanten moeten niet zo zitten te sikkeneuren over die milieutax.
Aanvaard dat Schiphol op deze lokatie absoluut verkeerd ligt.
Aanvaard dat Schiphol in de komende jaren 50% krimpt.
Aanvaard dat er véél betere lokaties in Europa zijn voor zo'n overstapluchthaven dan de schiphollokatie. Bijvoorbeeld bij Parijs.
Wees inventief in deze krisistijd en bedenk ándere gebruiksmogelijkheden voor dit terrein en voor de huidige werknemers.
Doe wat ánders dan klagen en zeuren over een milieutax en verdién je salaris.
Het is een prachtig terrein en zeker 50% ervan kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor een groot windmolenpark of zonnecellenpark of doe-park op het gebied van luchtvaart of ..... Denk en wil duurzamer.
De sektor en de medewerkers zullen vast zélf wel prachtige aktiviteiten voor de toekomst kunnen bedenken.
Als je dat maar wilt en de krimp t.g.v. de krisis aanvaardt en die tot iets positiefs maakt.
Aanvaard de krisis, aanvaard de krimp, houd op met sikkeneuren en ga iets positiefs buiten de luchtvaart om bedenken met het terrein.
Kortom , elk nadeel hebse voordeel.