Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Regionale vliegvelden in nood

 |
 Geplaatst door: Egelhuis 
 |
 Bekeken: 1341 
|
 Gooi- en Eemlander 
Regionale vliegvelden in nood Download het gehele artikel 'Regionale vliegvelden in nood'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Deltametropool?

De vraag dient gesteld of het beleid van uitplaatsing nog wel actueel is. Zeker nu Schiphol de HUB functie vooropstelt zou het toekomstperspectief opnieuw aan waarden als het woon- en leefmilieu en gezondheid van de bevolking getoetst moeten worden.
De trend van steeds grotere toestellen voor intercontinentaal verkeer, die straks wellicht om meteoredenen vlootgewijs de oceanen oversteken, zou een rol moeten spelen bij ruimteplanning. Wat dit betreft biedt de website van Airbus een kijkje in die toekomst.
Kortom, de regierol door de Alderstafels, I&M en de provincie (inclusief SMASH) lijkt bepaald achterhaald en het wordt tijd dat de vele plafforms en bewonersorganisaties hier in gezamenlijkheid eens uitgebreid aandacht op gaan vestigen.

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Als de toekomst van Schiphol wordt getoetst aan woon- en leefmilieu en gezondheid van de bevolking zijn we gauw uitgetoetst want moet Schiphol weg of in ieder geval terug naar "niveau Zaventem". Nu al kan Schiphol het verkeer niet aan en gebruikt de meest hinder gevende routes steeds vaker en dat wil dan groeien en in piekuren 4 banen gebruiken. En ons doen geloven dat met de bevolking rekening wordt gehouden. Misschien toch maar eens accijns en BTW gaan heffen zodat je niet voor de prijs van een treinkaartje naar Maastricht met het vliegtuig naar Barcelona kunt? En Alderstafel? Tja..........