Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Regio: Meer geld voor leefbaarheid

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 554 
|
 Haarlems Dagblad 
Regio: Meer geld voor leefbaarheid

Gepubliceerd op 25 april 2006, 17:51

Schiphol - 
Wil Schiphol tweehonderd miljoen euro uittrekken voor de leefbaarheid in de regio? ,,Veel te weinig’‘, reageert de Dorpsraad Badhoevedorp. ,,Een miljard. Dán gaan we praten.’’ Bij de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg leeft vooral de vrees dat de luchthaven bezwaarmakers wil afkopen.

,,Dat het zoiets wordt van: jullie krijgen weer een zwembad en beter openbaar vervoer, maar dan moet je niet meer klagen. Als het zo moet, zwem ik liever ergens anders’‘, meldt vice-voorzitter E. Haverkort. ,,Als mensen schade lijden, moet je die schade gewoon vergoeden. Indien een bedrijf dat overlast veroorzaakt het zo ziet, is het verheugend. Maar als het allerlei voorwaarden gaat stellen aan de compensatie, zoals overeenstemming met de regio, is het gebaar niet oprecht.’‘
Hij heeft dan ook een dubbel gevoel bij het gebaar van Gerlach Cerfontaine, de president-directeur van Schiphol, die gemeenten en provincie opriep om ook geld te storten in een leefbaarheidsfonds. Dat zou onder meer een goede opkoop- en verhuisregeling mogelijk moeten maken bij ‘schrijnende gevallen’.

Download het gehele artikel 'Regio: Meer geld voor leefbaarheid'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Wat is een "schrijnend geval"?

Die bestaan toch helemaal niet volgens onze overheid, anders waren ze vast al geisoleerd...

Geplaatst door J.C. van Duin uit Haarlem

Wie kent een schrijnend geval? Iemand met onevenredig veel overlast van vliegtuigen waar niets aan gedaan kan worden? Bijvoorbeeld een bedrijfswoning die niet geisoleerd wordt, een "slechte" woning buiten de isolatie-zone, e.d.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ik meld mijzelf aan en met mij een heel dorp:

honderdduizenden startende kisten per jaar over ons heen, tientallen ongevraagde decibellen, volstrekt nul op het request als het gaat om compensatie dan wel isolatie en 23 kilometer verwijderd van Schiphol maar de buiken van de kisten kunnen we zo nu en dan met een kwast schilderen (gevoelsmatig).