Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Recordaantal passagiers voor Rotterdam Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1067 
|
 metronieuws.nl 
Recordaantal passagiers voor Rotterdam Airport

Meer vluchten naar bestemmingen levert Rotterdam – The Hague Airport dit jaar een recordaantal passagiers op van 1,3 miljoen.

Rotterdam – The Hague Airport stevent af of een recordaantal passagiers van 1,3 miljoen. Dat zei luchthavendirecteur Roland Wondolleck gisteren tijdens de presentatie van de nieuwe lijn van vliegtuigmaatschappij Lufthansa naar München. Het huidige record is   ruim 1,1 miljoen passagiers. Wel liet hij weten dat de luchthaven tegen zijn maximale capaciteit aanzit.
Met de dagelijkse lijnvlucht tussen Rotterdam en München verwacht Wondolleck veel. “Het was een wens van veel grote bedrijven hier in de regio. Daarnaast is het een prima uitvalsbasis voor de wintersporters en hebben veel mensen die ik ken een tweede huis in die omgeving.” Maar ook verwacht hij dat Duitse toeristen naar deze regio komen. “Het is een klein uur vliegen en dan zitten ze in Rotterdam, Den Haag en vlakbij de kust.”
De crisis lijkt de luchthaven niet te raken. Naast een recordaantal passagiers stijgt jaarlijks het aantal bestemmingen. Zo voegde Transavia dit jaar onder meer Istanbul en Boedapest toe aan het rijtje en volgend jaar komen er nog eens vijf bestemmingen bij. “We weten een mooie mix van zakelijk verkeer en toeristen te combineren”, aldus Wondolleck. “Welke steden ik graan nog aan het rijtje zou willen toevoegen? Denk aan Aberdeen, Hamburg, Zurich en Kopenhagen.” De groei heeft ook nadelen. De vluchthaven zit bijna aan zijn maximale capaciteit. “We zijn aan het kijken hoe ver we kunnen komen binnen de huidige vergunning.”
Lufthansa is ook opgetogen over de verbinding van Rotterdam met hun thuishaven München. “Mensen uit deze regio hebben via deze verbinding de mogelijkheid om naar meer dan 70 bestemmingen wereldwijd te vliegen,” aldus Lufthansa-woordvoerder Klaus Gorny. “Dit vliegveld is ideaal. Mensen zijn zo langs de veiligheidscheck en hoeven minder lang van tevoren aanwezig te zijn dan op Schiphol.” De uitbreiding naar Rotterdam is de enige nieuwe verbinding van de Duitse vliegtuigmaatschappij. Om de komst te vieren waren stewardessen in speciale Oktoberfestkledingdracht gestoken.


Reacties op dit bericht