Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Rechters Chipsholzaak vervolgd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 753 
|
 Nu.nl 
Rechters Chipsholzaak vervolgd

Laatste update:  3 februari 2012 13:09

AMSTERDAM
De twee voormalige rechters in de langslepende Chipsholzaak, Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch, worden vervolgd wegens meineed. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Utrecht na berichtgeving hierover van NRC Handelsblad vrijdag. De directeur van projectontwikkelaar Chipshol, Jan Poot, heeft in 2009 aangifte gedaan tegen Westenberg.
Voorgetrokken
Hij en Kalbfleisch zouden tijdens de rechtszaak tussen Chipshol en Schiphol, over de ontwikkeling van grond rondom de luchthaven, een voormalige zakenpartner van Poot hebben voorgetrokken.
Die zakenpartner, Harry van Andel, was een vriend van Kalbfleisch. Die zou Westenberg hebben gevraagd om zijn vriend in juridische procedures te bevoordelen.
Vriendin
Westenberg en Kalbfleisch hebben in eerdere rechtszaken steeds ontkend dat zij bevriend waren. Volgens NRC meent justitie nu voldoende bewijs te hebben om deze bewering te weerleggen. Volgens een voormalige vriendin van Kalbfleisch zaten zij bijvoorbeeld samen in een eetclub die geregeld bijeenkwam.
De meineedzaak dient in Utrecht, zodat oud-collega’s niet over de twee voormalige rechters oordelen.
Oplossing
Projectontwikkelaar Chipshol hoopt dat met de vervolging een oplossing in zicht komt van de jarenlang slepende zaak, aldus Poot.
Chipshol stelt door een uitspraak van rechter Westenberg in de jaren 90 veel grond en geld te zijn kwijtgeraakt. ‘‘We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt”, zegt Poot. Hij doelt daarbij op een financiële compensatie of het weer toewijzen van grond die volgens Chipshol door de hand van Westenberg naar Schiphol is gegaan.
Poot stelt hierop ook te hopen voor zijn vader, oud-topman van Chipshol. Poot senior is inmiddels bijna 88 jaar oud.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Het is te hopen, dat het recht eindelijk zegeviert !