Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad van State Agenda 7 april 2009

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 865 
|
 Raad van State 
Raad van State Agenda 7 april 2009

10.45 uur

Zitting over de weigering door de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om subsidie te verlenen aan de stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Call Centers (OOCC) op grond van ESF-3. ESF staat voor Europees Sociaal Fonds. OOCC heeft namens Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) een subsidieaanvraag van ruim EUR 14,5 miljoen ingediend voor het project “Scholing van luchtverkeersleiders 2005-2007”. OOCC wil met dit project kandidaten opleiden tot luchtverkeersleiders.

Deze kandidaten worden, na een selectie, op basis van een tijdelijk dienstverband bij de LVNL in dienst genomen. De staatssecretaris heeft de subsidie geweigerd, omdat geen sprake is van ‘scholing van werkenden’, aangezien de kandidaten nog niet in dienst zijn van de LVNL.

Verder leidt de scholing volgens de staatssecretaris niet tot een betere positie van de kandidaten op de arbeidsmarkt. De rechtbank in Amsterdam heeft in juni 2008 een eerder beroep van OOCC tegen de weigering door de staatssecretaris ongegrond verklaard. OOCC komt tegen die uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200805939/1)


Reacties op dit bericht