Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad Haarlemmermeer voor geluidswal Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1043 
|
 Haarlems Dagblad 
Raad Haarlemmermeer voor geluidswal Schiphol

HOOFDDORP -  Een meerderheid in de gemeenteraad van Haarlemmermeer is voor de aanleg van een geluidswal tegen het grondgeluid van Schiphol. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in het raadhuis in Hoofddorp.

De coalitiepartijen PvdA en GroenLinks waren voorafgaand aan het debat erg kritisch over de aanleg, omdat Schiphol de wal pas wil aanleggen als er ook een bedrijventerrein van 5 hectare wordt aangelegd. Wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken benadrukte donderdagavond dat dit bedrijventerrein noodzakelijk is om de beoogde reductie van 10 decibel geluid te halen. De kritische fracties reageerden positief op dit argument.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Kortom, een eenvoudige uitbreiding van de winstgevende tak van SPL: vastgoed.

En natuurlijk gepositioneerd als 'groene buffer'.

Ik heb werkelijk geen andere woorden voor de meerderheid van de Haarlemmermeerse Raad en dat is:

vlieg TUIG!

Reden voor deze aantijging is dat zelfs de Raad in staat moet zijn in te zien dat men voor de zoveelste keer wordt voorgelogen. En met open ogen aanvaarden zelfs Groen Links en PvdA de schijnargumenten.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Wat kritisch vragen:
- Heeft iemand dat rekensommetje wel eens gezie en nageplozen?
- is er een referentiemeting gedaan?
- als die 10 dB niet gehaald wordt, wordt het bedrijventerrein dan weer afgebroken?

Geplaatst door Ron uit Leiden

Waar is het rapport? Is deze 10 dB door leken of deskundigen bepaald?
Het lijkt wel dat met het beoogde dundoek de omwonenden voor het lapje worden gehouden. Zo'n uitdrukking is er niet voor niets. Zo meteen worden alle wegen met dundoek aan het zicht onttrokken, onder het mom wat je niet ziet is er niet.
Ik ga in weverijen investeren.

Geplaatst door E. von der Meer uit Castricum

Deze raadsleden zijn in de discussie blijkbaar graag ijdeltuiterig kritisch maar om echt een rechte rug te houden is weingigen gegeven. De gevonden list van een noodzakelijk bedrijventerrein wordt volgaarne geaccepteerd en daarmee is iedereen weer heel tevreden overzijn/haar gespeelde rol. Het moet wel gezellig blijven in het clubhuis. Ordeverstoorders zijn niet echt gewenst. Het maken van kritische opmerkingen mag en wordt in het hele spel best gewaardeerd maar daarna wordt men geacht wel loyaal te zijn bij de verdere besluitvorming. We moeten het wel gezellig houden. Doet mij alles erg denken aan de kritische opmerkingen van de bewonersdelegatie aan de Alderstafel om aansluitend het advies wel te accorderen en loyaal te zijn bij de verdere uitvoering. Ja zo doen wij dat.

Geplaatst door jhgriese@ziggo.nl uit Amstelveen

Met grote verbazing las ik het bovenstaande bericht door Haarlems Dagblad,dat doorgaans goed is geinformeerd. Het bovenstaande bericht klopt echter van geen kant. Dat zou HD toch moeten rectificeren. Ik vond op de site van gemeente Haarlemmermeer de link : Bekijk de Raad. Daar is het debat over de Ecobarrier live te volgen! Dat deed ik dus:

Wat gebeurde er echt:
De pvda heer vanVliet,beet de spits af,en wilde de overlast genietende hoofdorpers volledig beschermen,maar zeker niet kritiekloos overgaan tot het om armen van het hele project,dat door n.b. de Telegraaf : Schandelijke koppelverkoop werd genoemd Pvda standpunt:

Leg eerst die Ecobarrier aan, ervaar dan of die 7 dBa lawaaivermindering ook inderdaad wordt gehaald. Mocht dat het geval zijn,dan kunnen we kijken hoe we die resterende 3 dBa nog realiseren.
Daarna Groen Links, mevrouw I Ebbers, die stevig uiteen zette: Hoe hebben we het nu, De overlast wordt veroorzaakt door Schiphol, en dan zouden wij moeten meewerken aan 200.000 m/2 bedrijventerrein? Ook SP zat op die lijn. {Partij HAP zat niet zo ver van dat standpunt af, maar wilde geen fasering zoals Gl en pvda wel wilden: 'Eerst zien of we die 7 dBa halen." Terwijl ze nog fijntjes liet weten: wanneer komen de schermen voor de overige 2 banen, mocht hetwerken"
VVD en CDA en een slintergroepering waren voor nu jazeggen tegen het geheel. (Vooral het CDA was weer goed in gedraai,terwijl VVD haar eerdere groene standpunt verliet )
Bovendien: best Haarlems Dagblad: Er werd NIET gestemd. Dit waren voorlopige standpunt bepalingen Het onderwerp komt ook nog terug , o.a. tijdens de bestemmings planvaststelling, terwijl wethouder Bezuijen liet weten, dat over de gevraagde 150.000 m/2 extra, naast de toegezegde 50 m/2,die Schiphol wil, nog onderhandeld moet worden, dus deze extra 150.000 bedrijventerrein staat los van de hele deal. Daarover moet later alsnog besloten worden.

Gerard e.a. Zie verder op de H.meersite voor pdf rapport TNO en uitleg . Verhelderend.
Mijn conclusie: Vooral pvda en GroenLinks treffen GEEN ENKELE Blaam !
terwijl SP en in mindere mate HAP niet kritiekloos waren!