Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Raad Gronau vreest geluidsoverlast door luchthaven Twente

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 881 
|
 rtvoost.nl 
Raad Gronau vreest geluidsoverlast door luchthaven Twente

De gemeenteraad van de Duitse stad Gronau heeft gisteravond zijn bedenkingen geuit over het luchthavenbesluit voor de Luchthaven Twente. Dat meldt de WDR.
De raad vreest geluidsoverlast. De aanvlieg- en vertrekroutes gaan weliswaar vooral over Nederlands grondgebied, maar bij slecht weer kunnen de vliegtuigen uitwijken naar het Duitse luchtruim en mag de luchthaven een uur langer, tot middernacht, openblijven.

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal maakte vandaag bekend dat het tegen realisatie van een luchthaven is, zoals dat is voorzien in het voorliggende ontwerp-luchthavenbesluit. Bovendien vindt het college dat er nog te veel onzekerheid is over het kappen en/of aftoppen van bomen. Oldenzaal wil dat het luchthavenbesluit wordt opgeschort totdat hierover meer duidelijkheid is.

Extra raadsvergadering
In een extra raadsvergadering wil het college weten hoe de nieuwe raad over de luchthaven denkt. De nieuwe raad krijgt de mogelijkheid haar standpunt over de luchthaven kenbaar te maken in een extra raadsvergadering op 14 april.


Reacties op dit bericht