Platform Vlieghinder Kennemerland
 

RAI Symposium PDL: ‘Duurzame luchtvaart, kan het?’

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1354 
|
 nieuwsbank.nl 
RAI Symposium PDL: ‘Duurzame luchtvaart, kan het?’

Persbericht van Platform Duurzame Luchtvaart

Op donderdag 18 oktober 2012 organiseert Platform Duurzame Luchtvaart het symposium ‘Duurzame luchtvaart, kan het?’. Dagvoorzitter is oud CDA-woordvoerder luchtvaart Maarten Haverkamp. De bijeenkomst bestaat uit een kennis update en een debat.

Kennis update

Tijdens de kennis update staan drie thema’s centraal: nieuwe technologie, verbeterde operationele procedures en efficient ruimtegebruik. De sprekers zijn Ron van Manen (Technology Evaluation Officer, Clean Sky), Ricky Curran (Hoogleraar Air Transport & Operations, TU Delft) en Herman Baret (Hoofd ATM-CNS Strategie en Ontwikkeling, Eurocontrol). Specifiek wordt aandacht besteed aan de vraag wat de bijdrage vanuit overheid, luchtvaartsector en kennisinstellingen moet zijn om voortgang te kunnen boeken en wat dit de Nederlandse burger oplevert.

Debat

Steven van der Heijden (CEO ArkeFly), Joost Meijs (algemeen directeur Eindhoven Airport), Ingrid de Bondt (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) en Marja Eijkman (Division Manager Air Transport NLR) (onder voorbehoud) debatteren vervolgens over de volgende stelling: Met het Aldersakkoord en de Luchtruimvisie zijn we klaar voor een duurzaam 2020.

Tijdens het symposium zullen ongeveer 100 beleidsmakers, politici, professionals uit de luchtvaartsector en wetenschappers aanwezig zijn. De voertaal van het symposium is Nederlands, de presentaties zijn echter in het Engels.

Bijwonen:

Journalisten zijn van harte uitgenodigd om het symposium bij te wonen. Meld u aan door een e-mail te sturen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken), onder vermelding van uw naam, functie en organisatie. Het symposium vindt plaats in de RAI in Amsterdam van 13.30 tot 17.15 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel. Het volledige programma is te vinden op de website van PDL: www.duurzameluchtvaart.nl/


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j.h.griese uit Amstelveen

Brrrrr, Brrrrr,