Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PvdA: zorgen om snelle groei van Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 979 
|
 NHD 
PvdA: zorgen om snelle groei van Schiphol Download het gehele artikel 'PvdA: zorgen om snelle groei van Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

In deze provincie loopt tot de zomer (!) de operatie "Schoon Schip". Een stroom van informatie omtrent zeg maar "ondeugdelijk bestuur" (en erger, zo lijkt het) bereikte de drie professoren die de klus gaan klaren.
Hun woordvoerder liet echter weten dat slechts een klein deel hiervan zal worden onderzocht, gezien die korte periode.......

Niet alleen de PvdA (NB:zij leverden de huidige "Schiphol Gedeputeerde"!) maar alle partijen in GS mogen zich daarom grote zorgen maken over de wijze waarop achter de schermen voortdurend de bewonersbelangen worden genegeerd. Een prominente PvdA wethouder in Flevoland roept het al jaren:

HET IS DE HOOGSTE TIJD VOOR EEN DIEPGAAND ONDERZOEK NAAR HET SCHIPHOLBELEID EN DE ROL VAN HET MINISTERIE VAN I & M (en andere actoren.)

Is het vanwege de verstrengeling van provinciaal bestuur en o.a. de Schiphol Area Development Company (SADC) dat het onderzoek Schoon Schip er snel door lijkt te worden gejast? Dit SADC wordt achter de schermen gezien al het toekomstige Vastgoed Ontwikkelingsbedrijf voor de gehele AMA (Metropoolregio Amsterdam, van Alkmaar tot Leiden en van IJmuiden tot Hilversum!)

Ook paginagrote advertenties in de dagbladen duiden er helaas op dat er rond het dossier Schiphol zeer grote problemen zijn gerezen.

Het zou PVRC (en het bestuur daarvan) sieren wanneer op de startpagina "vlieghinder" e.e.a bovenaan bij "prioriteiten" eens duidelijk wordt vermeld en toegelicht.

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

"Dat de luchthaven heel snel groeit is goed voor de economie en de werkgelegenheid...." aldus het artikel. Op de korte termijn zou men daar wel eens gelijk in kunnen hebben, maar op de lange termijn is het niet verstandig om alle eieren in één mandje te leggen. Ondanks de kwakkelende economie is de prijs van de brandstof erg hoog. Dat komt dus niet door een sterke vraag, maar door het opraken van de makkelijk en dus goedkoop winbare olie. Men moet steeds dieper boren en harder pompen om de olie boven de grond te krijgen en dat heeft een prijs. Wat er met de olieprijs gaat gebeuren als de mondiale economie weer aantrekt is niet moeilijk te raden; vliegen wordt duurder en zowel de toerist als de zakenman gaat naar alternatieven zoeken. Ook dit is iets om eens bij de besluitvorming rond Schiphol te betrekken.