Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PvdA klaagt over vrachtexpansie Luik

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 728 
|
 Niewsblad Transport 
PvdA klaagt over vrachtexpansie Luik

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan verkeersminister Camiel Eurlings over de geluidsoverlast boven Limburg veroorzaakt door het toenemend vrachtverkeer van onder meer TNT en El Al Cargo op de Belgische luchthaven van Luik.

De PvdA wil van de minister weten of hij met de Belgische regering kan overleggen over de geuidsoverlast. De groei van luchthaven Luik mag niet ten koste gaan van de (nacht)rust van de Limburgers. Dit meldt Luchtvaartnieuws.

Eurlings wordt tevens gevraagd om de geplande verlenging van de landingsbaan op Luik Airport met vierhonderd meter tegen te houden.

Ook twijfelt de regeringspartij aan de juistheid van de aanvliegroutes boven Limburg.
Indien blijkt dat vliegtuigen onrechtmatig over Limburg vliegen, dan wil de PvdA dat het vliegverkeer van en naar Luik de toegang tot het Nederlands luchtruim wordt ontzegd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Ach, de Limburgers zijn ook veel belangrijker dan de Noord-Hollanders nietwaar. De hypocrieten. We weten allemaal welke dubieuze rol deze partij heeft gespeeld en nog speelt in de zaak Polderbaan.

Geplaatst door Els uit castricum

Zeg PvdA, wanneer gaan jullie je druk maken over de gigantische overlast, stank, vervuiling en gevaar voor de omwonenden van Schiphol en daarbuiten? En dat dag en nacht???
En wat dat gevaar betreft: gisteren viel ik in een programma van "Het elfder uur" en ik zag daar een dappere vrouw met een totaal verbrand gezicht. Wat een optimisme van die vrouw en wat een lijdensweg. En tegelijkertijd beving me weer de regelmatige angstgedachte: "stel dat er een neerstort en dat wij er met zulke brandwonden levend afkomen." Ik zag opeens mijn kleinkinderen voor me en bevend zat ik op de bank, dat beeld weg te werken. Te verschrikkelijk om het tot je door te laten dringen. Ik weet, dat ik dan ook tot vreselijke daden in staat ben, geloof dat maar! Dus PvdA ga je maar eens dik maken voor een grote onrechtvaardigheid in ons land voor honderd en honderd duizenden. Wedden, dat jullie stijgen in de peiling?

Geplaatst door Rieneke Schokking uit Amstelveen

Toen ik dit bericht las, bekroop me toch werkelijk even het gevoel dat ik nu echt definitief van mijn padje ben.
Hoe durf je te overwegen Luik te vertellen wat ze doen moeten, als je zelf net accoord gegaan bent met meer vliegbewegingen. En hoe durf je je hiermee te bemoeien als je zelf het plan hebt (wat echt wel werkelijkheid gaat worden) om de baan in Lelystad te verlengen. Waarom is de rust van de Limburgers (wat ik ze uiteraard van harte gun) belangrijker dan de rust van de mensen in Lelystad en omstreken. (Dat onze rust er niet toe doet wist ik al).
PvdA, als jullie me dit uit kunnen leggen, hoor ik het graag.
Overigens heb ik inmiddels de voor mij geruststellende conclusie getrokken dat het de PvdA is die van zijn padje is (al heel lang), en niet ik.