Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PvdA-Statenlid strikt staatssecretaris voor avond over Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1240 
|
 hoofddorpse courant.nl 
PvdA-Statenlid strikt staatssecretaris voor avond over Schiphol

SCHIPHOL - PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep heeft staatssecretaris Wilma Mansveld weten te strikken voor een informatiebijeenkomst over Schiphol op maandag 26 januari 2015 in Haarlem. Ook de Noord-Hollandse milieugedeputeerde Tjeerd Talsma is dan van de partij.

De bijeenkomst begint om 19 uur en wordt gehouden in de nieuwe aula van het Provinciehuis aan de Dreef in Haarlem. Aanmelden voor de avond is verplicht en kan door te mailen naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) onder vermelding van ‘Aanmelding Schipholavond 26/1’. De avond staat in het teken van recente ontwikkelingen rond Schiphol en de uitdagingen voor de toekomst.

Initiatiefnemer van de avond is Gohdar Massom. “De afgelopen tijd zijn er volop ontwikkelingen geweest rond Schiphol. Vanaf 1 januari 2015 gaat de Omgevingsraad Schiphol (ORS) van start, de opvolger van de Alderstafel. Binnen dit advies- en overlegplatform krijgen bewonersorganisaties de kans om mee te praten over de ontwikkeling van Schiphol in de regio.”

“Maar hoe gaat de ORS er precies uitzien en welke bevoegdheden krijgt ze? Sinds begin 2014 geldt er een nieuw normen- en handhavingsstelsel waarin regels zijn vastgelegd over baangebruik, met onder andere als doel om overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Wat zijn de ervaringen tot nu toe, en is dit stelsel wel toekomstbestendig? Het zijn twee van de onderwerpen die tijdens de avond aan bod zullen komen.”


Reacties op dit bericht