Platform Vlieghinder Kennemerland
 

PvdA Noord-Holland pleit voor verleggen Spijkerboorroute

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 742 
|
 Hoofddorpse Courant 
PvdA Noord-Holland pleit voor verleggen Spijkerboorroute

Door: Frits Verhagen (Hoofddorpse Courant)  | donderdag 14 april 2011 11:47

SCHIPHOL - De Spijkerboorroute, één van de uitvliegroutes van de luchthaven Schiphol, moet worden verlegd. Op die manier moeten drukke woongebieden in Hoofddorp en Nieuw-Vennep worden ontzien. Dat stelt PvdA-Statenlid Gohdar Massom die er schriftelijke vragen over heeft gesteld aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De Spijkerboorroute liep oorspronkelijk na het opstijgen vanaf de Kaagbaan tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep door en boog ter hoogte van Bennebroek af naar het noordoosten, langs de oostkant van Haarlem. Sinds medio 2006 is de bocht in deze vliegroute naar het noorden opgeschoven, waardoor vliegtuigen dwars over de dichtbevolkte nieuwbouwwijk Floriande zijn gaan vliegen.

In 2008 is aan de zogenoemde Alderstafel afgesproken een onderzoek te doen naar de verlegging van de Spijkerboorroute. De Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS), die onder voorzitterschap staat van de provincie Noord-Holland, heeft besloten geen verder onderzoek meer te doen. De PvdA wil nu weten wat de reden is van dit besluit.

PvdA’er Gohdar Massom: “De PvdA vindt de nationale luchthaven Schiphol belangrijk als bron van werkgelegenheid, maar wil de geluidsoverlast boven dichtbevolkte gebieden beperkt houden. Wij willen daarom dat de Spijkerboorroute wordt verlegd buiten bestaande drukke woongebieden en de nieuw te bouwen Westflank Haarlemmermeer.”

De PvdA wil verder weten hoe het staat met de aan de Alderstafel gemaakte afspraken over het uitplaatsen van chartervluchten naar regionale luchthavens. Massom: “Er is nog geen enkel schema of werkplan opgesteld voor die uitplaatsing. Wij vragen Gedeputeerde Staten zich hier hard voor te maken. Ook dat kan de overlast voor een groot gebied rond Schiphol beperken, zonder dat dit ten koste gaat van de mainportfunctie van de luchthaven.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

" PvdA'er Gohdar Massom: "De PvdA vindt de nationale luchthaven Schiphol belangrijk als bron van werkgelegenheid, maar wil de geluidsoverlast boven dichtbevolkte gebieden beperkt houden. "

Is dit die onmogelijke zogenaamde 'duddeldoelstelling' ?
De PVDA geloofd nog steeds in sprookjes.
Volgens mij moeten ze dan bij de Efteling zijn. Maar wat kan het de politiek schelen, zolang de sector maar veel en veel geld (26 miljard....) genereerd! Dan maakt het helaas niets uit welke kleur een parij heeft, zeker niet in NL..