Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie wil Limburgs vliegveld kopen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 802 
|
 hetparool.nl 
Provincie wil Limburgs vliegveld kopen

De provincie Limburg wil het zwaar verlieslijdende Maastricht Aachen Airport (MAA) overnemen van de huidige eigenaar om de exploitatie vervolgens uit te besteden. Dat schrijft de Limburgse gedeputeerde Twan Beurskens woensdag in een brief aan Provinciale Staten.

De provincie wil eigenaar worden van de landingsbaan, de loodsen, de terminal en het vastgoed. De infrastructuur wordt in de etalage gezet. Op 7 februari bespreken de Limburgse Staten het voorstel. ‘Als hiervoor geen meerderheid komt, zal sluiting van de luchthaven realiteit kunnen worden’, stelt de provincie.

In juni redde de provincie MAA al van het faillissement met een investering van 4,5 miljoen euro. Anders was het vliegveld waarschijnlijk in augustus al gesloten.

Met de huidige eigenaren is de provincie het in principe al eens over de overname voor een bedrag van 1 euro. Als de koop is afgerond wil de provincie fors investeren om het vliegveld aantrekkelijker te maken voor investeerders, zei een woordvoerder. Ook het onderhoud gaat veel geld kosten. Hoeveel is nog niet bekend. Voor februari moet dat duidelijk worden, aldus de woordvoerder.

De woordvoerder ontkent dat er sprake is van staatssteun.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Gaat lekker daar, met al dat gemeenschapsgeld.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

De Macho cultuur w.b. vliegen tracht nog steeds zaken door te drukken....