Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie “geen draagvlak verlegging Spijkerboorroute Schiphol”

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1277 
|
 diverse bronnen 
Provincie “geen draagvlak verlegging Spijkerboorroute Schiphol”

Optimalisatie vliegroutes Schiphol niet vóór 2020

Haarlem, 22 mei 2011

Er is binnen de Bestuurlijke Regie Schiphol (BRS) geen draagvlak voor verlegging van de lawaaiige uitvliegroute boven de Hoofddorpse wijken Toolenburg-zuid en Floriande. Dat schrijft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland in antwoord op schriftelijke vragen van PvdA-statenlid Gohdar Massom.

In navolging van de gemeente Haarlemmermeer zegt de provincie Noord-Holland ook dat verlegging van de Spijkerboorroute niet vóór jaar 2020 gebeurt. De provincie is niet bereid bij Schiphol aan te dringen op tussentijds optimalisatie van de aan- en uitvliegroutes. Dit ondanks de klachten van duizenden huishoudens in verschillende drukke woongebieden in de provincie.

Statenlid Massom vindt de reactie van de provincie teleurstellend voor de bewoners van de Haarlemmermeer en omgeving “Er is geen enkele logische reden om tot 2020 te wachten met optimalisatie van de Spijkerboorroute”.

Volgens Massom trekt de regionale- en lokale overheid zich steeds terug. Hierdoor krijgt Schiphol die alleen de belangen van de luchtvaart sector op het oog heeft, alle ruimte voor. Massom legt zich niet neer bij de reactie van het provinciebestuur en kondigde aan met vervolg acties te willen komen.

zie ook: weblog Gohdar Massom


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Uit bovenstaand artikel blijkt eens te meer dat de burgerij slechts dient om belasting te betalen en verder niets..........Het is het zelfde gedrag dat de luchtvaartsector laat zien: arrogantie.
De gevestigde orde zal het worst zijn, zij wonen in de meeste gevallen niet onder een vliegtuigroute.

Mogelijke acties van de burgerij: massaal geen belastingen meer betalen. Spandoeken op de daken (met teksten als: Schiphol, maakt de leefbaarheid onmogelijk o.i.d.)(ook in het Engels i.v.m. de vele overstappers!)

Aluminiumballonnen aan een heel lang touw vastknoppen (stoort de radar) en zo zijn er vast nog wel mogelijkheden te bedenken.