Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie Noord-Holland claimt half miljoen bij Chipshol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 671 
|
 rtvnh.nl 
Provincie Noord-Holland claimt half miljoen bij Chipshol

SCHIPHOL
De provincie Noord-Holland wil 500.000 euro van de Chipshol-groep. De provincie heeft een conflict met de projectontwikkelaar op Schiphol. Beide partijen beschuldigen elkaar ervan afspraken niet na te komen. De provincie begint nu een civiele procedure om het geld te krijgen.
Het conflict draait om de ontwikkeling van bedrijventerreinen op Schiphol waaronder het Groenenbergterrein. De provincie heeft afgesproken daar aan mee te werken, maar doet niet genoeg, zegt Chipshol. Het bedrijf van de familie Poot stelt de provincie aansprakelijk voor de schade. De provincie meent genoeg te hebben gedaan en claimt op haar beurt 500.000 euro van Chipshol omdat er niet gebouwd wordt. De provincie begint een incasso-procedure bij de civiele rechter nu de Chipshol-groep het ultimatum van vorige week voorbij heeft laten gaan.
Juridisch gevecht
De projectontwikkelaar Chipshol ligt al jaren overhoop met verschillende overheden. Chipshol eigenaar Poot kreeg daarbij miljoenen euro’s nadat werd vastgesteld dat het bedrijf is tegenwerkt door diverse overheden en Luchtverkeersleiding Nederland.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Hopelijk verliest de provincie Noord-Holland het conflict.
Want ik verwacht niet dat als de provincie Noord-Holland het conflict wint, zij het geld ten behoeve van de leefbaarheid in de omgeving van Schiphol zal aanwenden. Onder leefbaarheid versta ik onder andere rust en veiligheid en zeker ook een schone omgeving.
Nu worden alle drie de onderdelen door Schiphol niet nageleefd met goedkeuring van de provincie Noord-Holland en Den Haag.


Ik wens Chipshol sterkte.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dit zaakje stinkt al jaren. Ik denk dat de provincie fout zit !

Geplaatst door Gerard uit NULL

Vertel me, wat heeft dit bericht met hinder door vliegverkeer te maken??