Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Provincie Flevoland wil minder vliegverkeer

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 539 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Provincie Flevoland wil minder vliegverkeer

LELYSTAD - Gedeputeerde Staten van Flevoland en de gemeente Lelystad willen dat er minder vliegverkeer richting Schiphol over de provincie plaatsvindt. Dat schrijven ze in een brief gericht aan staatssecretaris Melanie Schulz van Haegen van Verkeer en Waterstaat. Ze doen vier concrete voorstellen voor verbetering van gebruik van het luchtruim boven Flevoland.

Volgens GS en de gemeente klagen steeds meer burgers uit Flevoland over de toename van het vliegverkeer. “Mensen klagen over de toename van het aantal vliegbewegingen, de geringe hoogte waarop wordt gevlogen en het vroege tijdstip waarop van ‘het wachtlokaal’ boven Lelystad en Dronten wordt gebruikt”, zo schrijven ze aan de staatssecretaris.

GS en de gemeente Lelystad willen daarom als eerste dat er een optimalisatie van de aanvliegroutes komt, waarbij niet boven bewoond gebied maar boven open water wordt gevlogen. Als tweede stellen ze voor om bij de herschikking van het gebruik van het luchtruim het wachtgebied voor vliegtuigen tussen Lelystad en Dronten te verplaatsen naar een locatie boven het Markermeer of IJsselmeer.

Verder willen ze een minimale vlieghoogte van 7.000 voet boven Lelystad en minimaal 3000 ft boven Almere. Als vierde stellen ze voor om de hoogte waarop het instrumentarium in de cockpit van een vliegtuig is afgesteld op de plaatselijke luchtdruk te verhogen. Nu gebeurt dat vanaf 3000 voet, voorgesteld wordt om dit op 5000 voet al te doen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Nu hoor je het eens van een ander....
Alleen is de burgemeeser van Almere te Flevoland opvallend stil.........?

Jan G.

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

Soms begrijp ik er helemaal niets meer van.
Waar blijven de reacties van de provincie Noord-Holland? Zij pleiten enkel voor groei.
Alles onder het mom van: handhaving. Deze handhaving is net zo lek als een zeef.
Trouwens, het blaadje 'Schiphol-land' lag weer in de brievenbus. Het meest irritante in dat blaadje is toch wel het feit dat stukje over het zogenaamde 'blok-vliegen'.
Kijk eens naar de tijdstippen! Vanaf 07.00 tot ------>22.00 blokken verdeelt over de dag. Nu: we weten zo ongeveer allemaal wel dat dat komplete leugens zijn.
Want het gezeur begint reeds om 04.30----->01.00 ! Dit zijn erg vaak voorkomende situaties boven Uitgeest.
Je hebt dus de gehele dag een 'blok' !
Het blijkt een kwestie van verkoop-techniek,
dat de Schiphol-Group er zo makkelijk mee weg kan komen en inmiddels een flink deel van 'Nederland Schiphol-land' in de herrie kan zetten............arme bewoners!

Geplaatst door J. de Jong uit Uitgeest

Zo kan het dus ook: lokaal en regionaal bestuur bindt de kat samen de bel aan.
Helaas staan de zaken er in Noord Holland anders voor. De gedeputeerde voor Schiphol gaat ook over de ruimtelijke ordening. En de provincie stond aan de wieg van het Schiphol vastgoedbedrijf(SADC). U weet toch waarom die rare (factor 5 meer risico)lus boven IJmond en Castricum wordt gevlogen? Er zijn i.s.m. de vastgoedsector een groot aantal luxe landgoederen gepland in het verre verlengde van de polderbaan. IJmond is/wordt dus het riool, luxe overloop uit de exploderende randstad kan zich via de "heren" nog net in beter gebied inkopen. Zo gaan de politici in deze provincie met hun bewoners om, het is een doorgestoken kaart. Tijd om GS te vragen onmiddellijk het voorbeeld van de Flevolandbestuurders op te volgen? Ben zeer benieuwd naar hun reactie (zal wel niet gegeven worden....)

Geplaatst door Gerard uit NULL

Om 12 uur 's nachts eindigt het laatste blok vande dag, maar de hele nacht blijft het sudderen. Het eerst blokje om alvast een beetje wakker te worden begint toch echt om 4 uur in de morgen, om 5 uur begint het eerste serieuze blok. Daar wordt -en blijf(!) je écht wakker van! Geloof je het niet? Zie hier En dat was nog maar in april... Vier á vijf uurtjes slaap, en dan ook nog onrustig, dat is niet iets waar een normaal mens op gebouwd is. In Castricum en Schermenr wonen kennelijk abnormale mensen. Je kunt beter maar korenwolf zijn.