Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Promovendus: isolatie voor meer woningen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 594 
|
 IJmuider Courant 
Promovendus: isolatie voor meer woningen

SCHIPHOL - Stel geluidsisolatie voor een groter gebied rond Schiphol beschikbaar en verlang daarbij een eigen bijdrage van de bewoners.

Dat stelt Maarten Kroesen voor. Hij promoveerde deze maand bij de TU Delft op de beleving van geluidhinder van de luchtvaart. ,,Woon je binnen een bepaalde geluidscontour, dan heb je recht op bescherming, woon je daarbuiten dan mag je niet klagen. Veel beter zou het zijn om geluidsisolatie voor een groter gebied rond Schiphol beschikbaar te stellen. Daarbij laat je mensen een eigen bijdrage betalen die omgekeerd afhankelijk is van de geluidsbelasting. Dan laat je mensen zelf de keuze, wat op zichzelf al een hinderreducerend effect kan hebben.’’

Iemand die ver van Schiphol woont, betaalt in zijn voorstel veel zelf, omdat daar ook minder herrie wordt gemeten. ,,Nu kan gebeuren dat iemand die vlakbij de luchthaven woont wel isolatie krijgt, maar er helemaal geen last van zegt te hebben. Dat terwijl iemand die verder woont en wel veel last voelt, nergens een beroep op kan doen. Dat leidt tot machteloosheid en wantrouwen en dat beïnvloedt de geluidsbeleving negatief’’, heeft Kroesen in zijn onderzoek ontdekt. ,,Om het vertrouwen terug te winnen zou de overheid juist wel een ander isolatiebeleid moeten voeren. Verder kun je experimenteren met een verhuisregeling voor mensen die graag weg willen.’’


Reacties op dit bericht

Geplaatst door joop uit haarlem

Iemand langs laten komen op het betreffende adres en geluidsoverlast laten beoordelen!
Eventueel aanbevelingen van specialisten kunnen tonen en dan een beoordeling geven! Dan ben je transparant bezig! Of schiphol in de noordzee pleuren.....

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Zie ook 14 juni over deze dr/Ir. @Joop: Je hebt onafhankelijke deskundigen, waaronder ik deze her Kroesen reken, maar ook zijn er die gewoon omgekocht worden door het ministerie en/of sector ! Dat is een groot probleem!

Geplaatst door joop uit haarlem

@Jan ik weet het!;)

Geplaatst door Ton2 uit castricum

de enige juiste en terechte verhuisregeling is die van schiphol naar de Noordzee.

Geplaatst door joop uit haarlem

Eventueel aanbevelingen van specialisten kunnen tonen en dan een beoordeling geven!
n.b. met specialisten bedoel ik: cardioloog, psychologen en psychiaters (objectief) want daar komen sommigen echt terecht wat denk je dat dit de maatschappij kost??? hup helpen verhuizen!

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Kan ik ook mijn tuin laten isoleren? (Grapje)

Geplaatst door joop uit haarlem

Misschien Ribbels Jaap ;)

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Net terug van een weldiende vakantie.
Nee, niet met het vliegtuig.
Treinen, slechts 7 uurtjes en je zit (comfortabel) in het zuiden van onze welvarende Europese Unie.
Daarna lekker uitrusten, in een met zon overgoten stad als bijvoorbeeld Nice, welke aangedaan was voor een bezichtiging.
Totdat ik ook daar vliegtuigen erg laag over zag komen. Niet dat ik niet wist dat Nice geen vliegveld heeft, natuurlijk wist ik dat.
Alleen, zo verschrikkelijk laag..........maar je hoort ze vrijwel niet!
Het stadse lawaai overheerst en de manier van aanvliegen is anders! Bovendien ligt het vliegveld aan de rand van de stad, een beetje weggemoffeld.

Zo anders dan hier, waar het lawaai zo alles overheersend is. Komt dat nu door de manier van aanvliegen, cq. stijgen? Of omdat het hier zo vlak als een dubbeltje is, waardoor het lawaai echt alle kanten op gaat?

Ons resort ligt ongeveer 30Km. van Nice.
De vliegtuigen gaan over het resort heen, veel hoger dan hier, gerekend over dezelfde afstand. Vrijwel geen overlast te bespeuren.

Schiphol presteert het om tussen 23H30 en 00H15, zwaar beladen kisten te laten vertrekken, waardoor over een afstand van 30Km. de mensen in hun bed liggen mee te schudden! Hoezo begrip van de luchtvaartsector, hier? Geen enkele, want als dat wel zo was, gebeurde dit niet.
De luchtvaartsector, i.d.g. Schiphol, heeft maling aan de omwonenden. Deze vijandige houding van het bedrijf, dus ook de Nederlandse staat, is niet te accepteren.
Beton-tante Melanie S. heeft in een vorig kabinet al laten zien dat zij de zijde van de sector kiest. Dat is de reden waarom ze onder een andere naam weer op zo'n zelfde post zit.

Schiphol verdwijn in zee! Welke regering durft vernieuwend te zijn en geeft het startschot? Blijven we lekker op z'n Hollands, aanmodderen? Voor het bedrijfsleven ligt hier een enorme kans.
Daarna kan Schiphol haar exspansionistische ziekte verder ontwikkelen, zonder de mensen en de dieren in de Randstad tot zware last te zijn!