Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Proef met verlenging nachtregime Schiphol niet stopgezet’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 975 
|
 Hoofddorpse Courant 
‘Proef met verlenging nachtregime Schiphol niet stopgezet’

SCHIPHOL - De proef met verlenging van het nachtregime op Schiphol is niet stopgezet, maar wordt juist met een jaar verlengd tot eind oktober 2010. Dat zegt de secretaris van de Alderstafel in reactie op berichten als zou de proef op aandringen van de KLM en Schiphol zijn beeindigd.

GroenLinks-fractievoorzitter Peter Boerman maakte zich vorige week in de gemeenteraad boos dat luchtvaartpartijen de afspraken over het nachtregime op Schiphol eenzijdig zouden hebben opgezegd. In maart vorig jaar begon een experiment dat regime niet tot 6.00 maar tot 6.30 uur te laten duren. Later dat jaar is die proef verlengd tot 1 november dit jaar.

Volgens de secretaris van de Alderstafel hebben minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Jacqueline Cramer van VROM de Tweede Kamer begin deze maand juist voorgesteld de proef opnieuw met een jaar te verlengen. Dat is ook overeenkomstig de afspraken bij het Aldersoverleg. Volgend jaar kijken de partijen naar een definitieve oplossing voor het nachtelijk vliegverkeer.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Volgend jaar kijken de partijen naar een definitieve oplossing voor het nachtelijk vliegverkeer."

Ik weet er 1. Ik weet er 1!!!
Mag ik het zeggen juf !?!?

Geplaatst door Thijs uit De Rijp

Stoppen met het nachtverkeer is mijn optie.
De mensheid en aardbol wordt ziek gemaakt..ik dank u !!!