Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Problemen met ribbels Polderbaan

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 754 
|
 IJmuider Courant 
Problemen met ribbels Polderbaan

HOOFDDORP - De werkzaamheden aan de ribbels tegen het grondlawaai van de Polderbaan zijn stopgezet. De door Schiphol ingehuurde aannemer deed meer dan de vergunning toestond. Zo pompte hij grondwater weg zonder toestemming van het Hoogheemraadschap van Rijnland.


,,En het gevaar is dat dan opborrelende zoute kwel in het grondwater terecht komt’’, meldt een woordvoerster van het schap. Agrariërs in de buurt leven tussen hoop en vrees. Ze zijn blij dat Schiphol al direct leek te luisteren naar klachten over scheuren in plafonds in een niet-onderheide woning, droogvallende slootjes en een mestkelder die instabiel werd in drooggevallen grond. Ook is er gesproken over een verantwoorde hervatting van het werk en een goede afhandeling van de schade.

Aan de andere kant zijn ze bang dat er meer aan de hand is dan de langs gestuurde schade-experts nu kunnen overzien rond hun IJweg. ,,De heipalen waarop sommige boerderijen staan hoeven maar enkele uren droog te vallen en ze kunnen al gaan rotten’’, weet Peter Könst


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

He wat jammer nou, en het was zo'n ongelooflijk vertrouwenwekkend idee.

NOT!