Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

President-directeur Schiphol gezocht!

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 903 
|
 DePers.nl 
President-directeur Schiphol gezocht!

Cerfontaine zwaait af

Na tien jaar aan het hoofd van Neerlands grootste luchthaven, houdt president-directeur Gerlach Cerfontaine het voor gezien. Vijf vragen over de jacht op zijn opvolger.

Waarom gaat Cerfontaine weg?

Officieel omdat Schiphol Group heeft bepaald dat de chief executive officer van het concern afzwaait met de leeftijd van 62 jaar. Cerfontaine bereikt die leeftijd aan het eind van dit jaar en is van plan op 1 januari 2009 af te treden. Daarbij komt dat zijn klus na ruim tien jaar wel geklaard is. Zeker nu de door hem zo geliefde privatisering politiek is afgeserveerd, valt er voor hem weinig eer meer te behalen.

Wie zoekt zijn opvolger?

De luchthaven heeft voor de zoektocht naar zijn opvolger headhuntbedrijf Egon Zehnder International ingeschakeld. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf is net als bij de benoeming van Cerfontaine uitverkoren om weer een geschikte kandidaat te rekruteren. Alweer bijna tien jaar geleden plukte de headhunters arts Cerfontaine weg uit de raad van bestuur van het Utrecht Medisch Centrum.

Wat schuift het?

Voor niets gaat de zon op, moet ‘supernetwerker’ Cerfontaine gedacht hebben tijdens zijn salarisonderhandelingen. ‘The great communicator’ verdubbelde in 2006 zijn vaste salaris van 355.630 euro met een bonus van 352.378 euro. In totaal kon hij dat jaar 708.008 euro bijschrijven. Dat is ruim vier keer zoveel als de premier, die jaarlijks 171.000 euro op zijn salarisstrookje heeft staan. Alleen, met de aanhoudende discussie over topinkomens valt te betwijfelen of zijn opvolger net zo makkelijk boven de ‘Balkenende-norm’ uit zal komen.

Wie zijn de kanshebbers?

In luchtvaartland wordt al druk gespeculeerd. Een vrouw zou mooi zijn.De namen van oud-PvdA-bewindsvrouw op Verkeer Tineke Netelenbos, commandant der strijdkrachten Dick Berlijn en Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding Tjibbe Joustra circuleren. Maar ook de liberalen Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, en oud-VVD-staatssecretaris van Luchtvaart Melanie Schultz van Haegen doen de ronde.

Wie maakt de meeste kans?

De 38-jarige Schultz van Haegen – helaas niet bereikbaar voor commentaar – gooit volgens goed ingevoerde bronnen de hoogste ogen. Het afgelopen decennium ging het crescendo met de carrière van Schultz. In juli 2002 werd ze al op 32-jarige leeftijd staatssecretaris in het kabinet-Balkenende I. Met gymnasium B, Bestuurskunde en een verleden bij de Leidse studentenvereniging Minerva gold ze destijds als hét vrouwelijke talent van de VVD. Inmiddels is ze moeder van twee kinderen en directeur inkoop bij zorgverzekeraar Achmea.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

Die direkteur moeten we niet belangrijker maken dan ie (niet) is.
Laat die eigenlijk maar in z'n kerosinedampen gaarstomen.
Belangrijk is de Amsterdamse, de provinciale en vooral de landelijke politiek.
Dáár wordt besloten of Schiphol, onverhoopt, toch weer gaat groeien of niet.
En die politiek wordt gedragen door de Nederlandse bevolking. En minstens 70 % van die bevolking vindt het allemaal wel prima zo met dat Schiphol.
Lekker vliegen en liefst zo goedkoop mogelijk. Overal naartoe, waarheen we maar wensen.
Bij die politiek en bij die 70 % ligt nog een hoop werk te wachten om de neuzen de ándere kant uit te krijgen.
Pas dán mogen we hoop koesteren dat die hinder minder wordt.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

‘The great communicator’

Dat is wat ze (lees: headhunters) willen zien in een directeur/directrice van de Schiphol-group.
Als hij/zij maar Den Haag kan intimideren!
Het al oude praatje om te kunnen uitbreiden
kan verkopen aan een stelletje naieve mini-sters.
Het kan dus makkelijk een ongeschoold persoon zijn..........menig dictator was dat ook........dan behoeft het salaris ook niet zo asociaal hoog te zijn!
Maar daar hebben we een naieve minister-precident voor, om dat allemaal keurig in toom te houden, toch?
Het zal dan wel net zo gaan als met de regelgeving tbv. Schiphol: hole frazen!
En bedenk wel, dat het salaris eigenlijk betaald wordt door uw belastingsgeld!