Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Positief tegengeluid vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 891 
|
 destentor.nl 
Positief tegengeluid vliegveld Lelystad

LELYSTAD - Geen fysieke vakschool voor luchtvaart gerelateerde vakopleidingen, maar een afgestemd onderwijsaanbod bij bestaande instellingen.
Dat is de opzet van de Technocampus Lelystad Airport, die door goed geschoold personeel af te leveren de provinciehoofdstad aantrekkelijker moet maken voor luchtvaartbedrijven.
“Je kunt nu bijna geen landelijke krant openslaan of er staat wel iets in over Lelystad Airport”, kaartte de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey vrijdag aan tijdens de presentatie van een haalbaarheidsonderzoek naar de Technocampus.

En dat klopt. De kranten zijn momenteel gevuld met hoofdzakelijk negatieve berichtgeving over de mogelijke uitbreiding van het vliegveld. Met name vanuit de hoek van de vliegmaatschappijen lijkt er zeer weinig animo te zijn om van Schiphol naar de polder te verhuizen. Tijd dus voor een tegengeluid, aldus de wethouder.

Dat tegengeluid bestaat uit een van oorsprong wat ouder plan. Al in 2009 werd gerept over een zogeheten Airport Academy, een opleidingscentrum op het vliegveld met plaats voor 2000 studenten. Het plan bleef echter op de plank liggen, tot het vorig jaar werd afgestoft en er een nieuw onderzoek werd gestart naar de haalbaarheid.
De behoefte blijkt er nog steeds te zijn, legde Fackeldey vrijdag uit, maar een fysieke ‘school’ zoals eerst beoogd gaat er niet komen. De Technocampus moet juist slagen door een flexibele manier van onderwijs.
In de praktijk betekent dat ten eerste dat het bedrijfsleven,de onderwijssector en overheden in een netwerk intensief moeten samenwerken.


Reacties op dit bericht