Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Positief advies Cros over invoering maatregelen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 886 
|
 Witte Weekblad 
Positief advies Cros over invoering maatregelen

HAARLEMMERMEER - De Cros (Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol) geeft een positief advies over de definitieve invoering van twee hinderbeperkende maatregelen rond Schiphol. Beide maatregelen zijn de afgelopen anderhalf jaar door middel van een experiment getest.

Het gaat om het experiment met de vaste bochtstraal tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, ook wel bekend als pilot 3b, en de optimalisatie van de vertrekroutes naar het zuiden vanaf de Polderbaan. Hiermee moet minder hinder ontstaan voor Amsterdam en Amstelveen. De maatregelen komen voort uit de afspraken die zijn gemaakt aan de Tafel van Alders.

Pilot 3b startte 22 november 2007 en betreft de zogenaamde Spijkerbooruitvliegroute vanaf de Kaagbaan. Alle Boeing 737-toestellen van de KLM op deze route (ongeveer een derde van het totale verkeer) vliegen nu nauwkeurig en voorspelbaar dankzij het gebruik van een vaste bochtstraaltechniek.

Als gevolg hiervan vliegen meer toestellen een bocht die tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep heen gaat, in plaats van over deze dorpen heen. Per saldo heeft dit een positief effect, al geeft de Cros wel toe dat het op bepaalde locaties, zoals de nieuwbouwwijk Floriande, juist meer hinder betekent. Daarom wil de commissie na invoering van de maatregel snel aan het werk om de bocht zo aan te passen dat ook in Floriande geen overlast meer is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door bas van den born uit wijk aan zee

Het zou 20 to 25 minuten in tijd schelen als de (zuid bestemming) vliegtuigen gewoon vanaf de Zwanenburg baan starten (baan 36C,

GIGA milieu winst.