Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

‘Positie Schiphol in gevaar’

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 731 
|
 De Telegraaf 
‘Positie Schiphol in gevaar’

Schiphol loopt als knooppunt in de mondiale luchtvaart ernstig gevaar. Alleen als er op alle fronten nauw wordt samengewerkt voor ’een hoger doel’, kan de luchthaven worden gered.

Dit schot voor de boeg valt op te maken uit het proefschrift ’Schiphol is groter dan Nederland’ van topman Paul Riemens van de Luchtverkeersleiding Nederland. Volgende week woensdag promoveert hij hiermee aan de VU Amsterdam. De top van de luchtvaart is erbij.

Verval
Schiphol dreigt af te glijden naar een regionaal vliegveldje in Europa als de handen niet rigoureus ineen worden geslagen door alle belangengroepen. Met rampzalige gevolgen voor de economie, zo kan uit het proefschrift worden geconcludeerd.
Riemens toont wetenschappelijk aan dat het slimme pionierswerk van overheden en ondernemers, KLM voorop, Schiphol aan de wereldtop heeft gebracht. Voor zo’n klein land een prestatie van formaat. Het laatste decennium is het verval echter ingezet.
Als iedereen z’n eigen doelen blijft nastreven, gaat het mis, is vrij vertaald de essentie van zijn betoog.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jh Griese uit Amstelveen

PS Zie ook het vorige artikel 14 sept.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Laat Schiphol haar gang gaan, dus de belangengroepen en een groot gebied van de toch al schaarse grond in het westen van Nederland, zal dan echt onbewoonbaar zijn!
Nu al is de hinder buiten proportioneel!

Als eerlijke belastingbetaler eis ik dan ook dat ook wij in de geluidgehinderde gebieden, normale regelgeving mogen verwachten!
Want in de zogenaamde 'buitengebieden' (hoe verzinnen ze het?) waaronder de regio Castricum / Uitgeest blijken te vallen, zijn er blijkbaar geen regels! Men vliegt schijnbaar, binnen een kader, kriskras over de bebouwing. Niet gehinderd door enige controle! Men lijkt te zoeken naar lager en nog lager om de grenzen te kunnen manipuleren! Asociale bedrijfstak.
Schiphol en de luchtvaartsector doen zich graag voor als 'groen en inovatief'. Echter, ze hebben lak aan al die mensen die niet in een toestel zitten......Ik hoop inmiddels dat Schiphol afglijdt als onbeduidend vliegveldje. Of ik een hekel heb aan vliegtuigen? Nee, wel aan degene die de regels maken! En aan degene die nooit genoeg hebben......

Geplaatst door Gerard uit NULL

Ben niet onder de indruk. Betoog doorgetrokken: Als Schiphol alleen voor de eigen zaak gaat, en daar lijkt het op, dan verliest het altijd. Er is op termijn maar één optie: werk samen met Londen en Parijs en zorg voor een échte centrale pan-west-europese HUB. Bij voorkeur ergens op zee.
Daar moet je NU mee beginnen om STRAKS de boot niet te missen.

Geplaatst door Ton2 uit castricum

Positie schiphol in gevaar?: Driewerf hoera!