Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Platform Nederlandse Luchtvaart stopt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 904 
|
 nhd.nl 
Platform Nederlandse Luchtvaart stopt

SCHIPHOL - Het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) stopt eind dit jaar. Het bedrijfsleven wilde niet meer geld in de organisatie steken die al vijftien jaar politici, beleidsmakers en journalisten informeerde over de luchtvaart.

Een aantal luchtvaartliefhebbers, waaronder Benno Baksteen en Jan Cocheret, maakten zich anno 1998 zorgen over de luchtvaartdiscussie in Nederland. Als reactie op de onjuiste berichtgeving over luchtvaart in de media en het luchtvaartbeleid dat hier op volgde, besloten ze Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) op te richten.

PNL ontwikkelde zich tot een onafhankelijk kennisplatform door kennis te delen en samen met Universiteit Leiden de leerstoel Toegepaste Psychologie van Geluidshinder in te stellen.

Afgelopen jaren probeerde men onder de naam Platform Duurzame Luchtvaart een actieve bijdrage te leveren aan duurzame innovaties. Na het aantreden van een nieuw stafteam in 2012 werd de balans opgemaakt en de strategie teruggebracht naar de basis van PNL, het deskundig en betrouwbaar informeren van politiek en publiek over het belang van luchtvaart. De organisatie verhuisde naar Schiphol om de kosten te drukken. ,,Ingehaald door een negatief economisch klimaat kwamen de hervormingen te laat’‘, stelt directeur Joris Vlaming bitter vast.

Zelf was Vlaming parttime in dienst bij het platform, naast zijn werk als piloot voor Arke. Verder staat nog één persoon op de loonlijst. ,,We hadden ooit zeven mensen in dienst. Nu zaten we echt op een overlevingsniveau, maar dat moest weer gaan groeien. De 1200 donateurs zouden wel blijven, maar het bedrijfsleven wilde niet meer geld doneren.’‘


Reacties op dit bericht