Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Piratenwijk in actie tegen vlieghinder

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1546 
|
 Haarlems Dagblad 
Piratenwijk in actie tegen vlieghinder

Hoofddorp -  Bewoners van de Piratenwijk in Hoofddorp zijn een handtekeningenactie begonnen tegen het toegenomen vliegtuiglawaai. Zij willen dat een vliegroute tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt geschrapt.

Sinds november is het vlieglawaai boven de Piratenwijk fors toegenomen. Dat zeggen Ina Schenkius en Karen Govaars, bewoonsters van deze buurt tussen het raadhuis en het NS-station. Zij hebben in hun wijk naar eigen zeggen zo’n 150 handtekeningen opgehaald.

,,Wij vroegen ons af of wij nu de enigen zijn die last hebben’‘, aldus Govaars.,,We waren benieuwd naar de respons.’’ Die respons is groot, merkten ze toen ze langs de deuren gingen. ,,Bijna iedereen in de buurt is het met ons eens’‘, zegt Schenkius. Ook in omliggende wijken zijn zij en medestanders begonnen met het verzamelen van handtekeningen. ,,We realiseren ons dat het in Graan voor Visch, Toolenburg en Floriande nog erger is dan hier in de Piratenwijk.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door OB uit Castricum

Is dat niet de Kaagbaan, zusje van de Polderbaan en
gaat daar ook niet de route naar de Kaagbaan langs voor de nachtelijke (CDA)-glijvluchten ?

Dat zou dan het spiegelbeeld zijn van Uitgeest.

De LVNL zou zeggen: "het wordt te druk in Nederland", en wij: "het wordt te druk op Schiphol"

Geplaatst door OB uit Casticum

Oh ja,

ik vergat het haast:
en Eurlings:

"Mij een zorg, vecht het maar uit aan tafel" ( van Alders )

Geplaatst door J.A. uit Haarlem

Deze mensen vliegen zeker nooit met vakantie. Ik snap niet dat zij niet ooit ergens anders zijn gaan wonen, dit zat er dik in.

Geplaatst door J.A. uit Haarlem

Ja als je goedkoper wilt wonen dan bijv. in Haarlem zul je nu op de hete blaren zitten.

Geplaatst door lisabeth uit Amsterdam

Ja!! eindelijk actie, wanneer protesteren in Den Haag?? Hoe lang wordt het barbaarse gedrag van Schiphol en Camiel Eurlings nog getolereerd?? Schiphol heeft ons omwonenden al zo lang de oorlog verklaard. Wie durft er op te staan en te zeggen dat het stuur radicaal om moet?

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Nog al GOEDKOPE reactie J.A ?

Geplaatst door leo uit de kwakel

* Ja, dat krijg je er nu van als je routes gaat concentreren. Zat er dik in.
Castricum-Noord/Limmen weten hoe dat voelt.
Alleen jammer dat de mensen dat niet willen inzien, ook de wethouder van Castricum niet en die "vertegenwoordigt" nog wel de mensen uit zijn gemeente.
Ook hier aan de zuidkust speelt zoiets en daar is ook een wethouder bij betrokken uit een andere gemeente dan waar die concentratie zou moeten plaatsvinden.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Tja, Leo, Zelfs wethouders laten zich door NIMBY argumenten leiden.... Treurig !

Geplaatst door Olav Bijvoet uit Castricum

De voorafgaande opmerking over wethouders lijkt mij niet passend.

Wethouders zijn er om locale belangen aan de orde te stellen in open overleg met de burgers wiens belangen zij dienen.

Al eerder is in antoord op een desbetreffend verzoek medegedeeld dat de Wethouder van Castricum, zowel als de gemeentelijke bewonersvertegenwoordiger, openheid en actie hebben beloofd. Dat heb ik ook op deze website vermeld.
De bestuurders van het PVRC die in de VGP deelnemen daarentegen, hebben geen blijk gegeven van bereidheid tot overleg buiten de eigen kring.

Wat de wethouders, zowel als de gemeentelijke bewonersvertegenwoordigers in Cluster Noord betreft, wordt de noodzakelijke terugkoppeling met de eigen achterban en coördinatie met belangen van elders bemoeilijkt, doordat de voor inzicht in, en afgewogen oordeel over de besluitvorming noodzakelijke tijdige informatie, zelfs aan de verantwoordelijke bestuurders wordt onthouden.

Dus, al zou de op het laatst mogelijke moment voorgelegde inhoud voor de afrondende bespreking van een advies van de Tafel van Alders elementen bevatten die overeenkomen met verwachtingen van de vertegenwoordigers in Cluster-Noord, dan nog zal het onmogelijk zijn om te spreken van breedgedragen intemming van bewoners van de regio.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Tja, Wij verschillen inderdaad veelvuldig over wat passend is of niet. Over castricumse wethouders wilde ik niet spreken. Ik wilde Leo bevestigen in zijn waarneming m.b.t. De zuidkust. Citaat:
" Wethouders zijn er om locale belangen aan de orde te stellen in open overleg met de burgers wiens belangen zij dienen." Accoord, maar als die wethouder de belangen van aanpalende gemeenten behartigt aan de Alderstafel, wordt het al lastiger.
De betreffende wethouder aan de Zuidkust komt komende week wel naar die aanpalende gemeente, om in het openbaar daar over te discussieren, maar dan is zeer waarschijnlijk aan die Tafel het besluit al gevallen. (?)

Er wordt een tempo gehanteerd, dat voor velen niet meer is bij te houden !
Ik vermoed, dat u spoedig zult horen van die VGP


Geplaatst door OB uit Casticum

@Observer

Op deze plaats willen wij niet horen van de VGP,
maar van de voorzitter onze eigen vereniging, het Platform Vlieghinder Regio Schiphol.