Platform Vlieghinder Kennemerland
 

’Piramides werken niet tegen grondlawaai’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 634 
|
 De Financiele Telegraaf 
’Piramides werken niet tegen grondlawaai’

HOOFDDORP (ANP-AFX) - Het plan om piramides te bouwen om het grondlawaai van Schiphol tegen te gaan is achterhaald. Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer in een reactie op het plan van de luchtvaartsector voor de duurzame groei van Schiphol.

De luchtvaartsector presenteerde maandag het plan om het vliegverkeer op Schiphol op termijn nog 20 procent te laten groeien zonder dat dit meer geluids- en milieuoverlast geeft. Dat zou onder meer kunnen worden bereikt door ten noorden van Hoofddorp piramidevormige gebouwen neer te zetten. Volgens wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer is dat project inmiddels van tafel en wordt er op dit moment naar andere oplossingen gezocht om het grondgeluid te bestrijden.

Het piramideplan werd in maart dit jaar nog met veel enthousiasme als dé oplossing gepresenteerd in Hoofddorp. Haarlemmermeer, Schiphol en de bewonersvereniging Hoofddorp-Noord beloofden toen dat het probleem op 9 september 2009 (09-09-09) tot het verleden moest behoren.

Bezuijen zegt verbaasd te zijn dat hij het recente plan voor de groei van de nationale luchthaven in de krant heeft moeten lezen. De gemeente ziet het als een verzameling onderzoeken waarmee de luchtvaartsector en de wetenschap samen bezig is. Of de resultaten van die onderzoeken voldoende zijn om de overlast van het vliegverkeer in Haarlemmermeer te verminderen zal nog moeten blijken, aldus de wethouder


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit castricum

Na alle waanzin van al die hopeloze plannen, die we te lezen hebben gekregen stel ik voor mezelf een daad, die ik al eerder opperde.
Ik hang op de laatste dag van oktober en dat is woensdag 31 oktober de vlag halfstok uit mijn raam. Ik ga dat elke maand op de laatste dag doen.
Die dag noem ik; "de dag van de onrechtvaardigheid." Onrechtvaardig omdat er niet naar 3000.000!!!! klachten wordt geluisterd. Onrechtvaardig omdat het leven van honderd en honderdduizenden vergald wordt.(En er wel weer een paar mannetjes goed geld verdiend hebben aan die plannen.) Onrechtvaardig omdat er een bedrijf is, dat buiten de wet valt. Onrechtvaardig omdat een gelukkig leven haast niet meer mogelijk is.
Onrechtvaardig omdat het vijf voor twaalf is voor ons allemaal en het nog niet doordringt in den Haag en Schiphol.
De tweede tekst, die bij me opkwam is: de wereld van mijn kinderen en kleinkinderen VERVLIEGT."
De "dwaze moedes van Playo del Mayo" begonnen ook met een enkeling en een wit hoofddoekje. Al doe ik het alleen, ik kan niet anders dan zo mijn verontwaardiging laten blijken.

Geplaatst door Ton uit NULL

Beste Els
Ik moest even wennen aan die vlaggedachte, maar het lijkt me toch een goed plan.

Geplaatst door Els uit castricum

Dank je Ton. Els