Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Pilotenvakbonden eisen strengere controle prijsvechters

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1009 
|
 luchtvaart =nieuws= 
Pilotenvakbonden eisen strengere controle prijsvechters

SCHIPHOL - Internationale pilotenorganisaties eisen snel maatregelen voor een veel strengere controle van de veiligheid en arbeidsomstandigheden bij de prijsvechters in Europa. Luchtvaartjournalist Arnold Burlage van de Telegraaf sprak hierover met de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), die optreden tegen wantoestanden bij lowbudgetmaatschappijen ondersteund.

VNV spreekt haar zorg uit over het ontbreken van veiligheidscontroles, onverantwoorde werk- en rusttijden en het verbod om lid te zijn van een vakbond heeft volgens de vliegervakbonden te lang geduurd. Vooral de vliegmaatschappijen die vanuit verschillende landen opereren, ontsnappen aan de luchtvaartinspecties.

Directies van sommige grote prijsvechters, onder meer bij Ryanair, verbieden hun piloten zelfs een lidmaatschap van vakbonden. Ook in Nederland wordt, volgens de VNV, de vakbond uitgesloten van gesprekken met ArkeFly van reisconcern TUI.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

In het licht van de ramp met Helios geen overbodige luxe.
Trouwens het concept MAINPORT verschuift steeds meer. Ooit is het concept mainport er gekomen, om de transatlantische en intercontinentale vluchten voor nederland zeker te stellen. Het segment charters, -prijsvechters en het segment vracht -vliegen 's nachts!!- wordt steeds groter, zoals al aangetoond door Gerrit Huiting onze Platformoverlegsecretaris, die constateerde, dat men op schiphol die vrachtvluchten fors wil laten groeien. Naast de milieuvervuiling hier -het putje- dreigt nu een beerput.
Jan Griese