Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Pilotenbond VNV: Europese luchtvaart wordt gesloopt

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 868 
|
 haarlems dagblad.nl 
Pilotenbond VNV: Europese luchtvaart wordt gesloopt

SCHIPHOL - De Europese- en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen worden gesloopt door de explosief groeiende maatschappijen uit het Midden-Oosten. ,,Het is een levensgroot probleem. Honderdduizenden banen staan op het spel, maar de politiek lijkt het nog niet door te hebben’‘, waarschuwt Steven Verhagen, voorzitter van de pilotenvakbond VNV.

Recordaantal toestellen besteld in Golfregio
De vereniging wijst al jaren op de oprukkende maatschappijen Emirates, Qatar en Etihad. Maar de recente bestellingen voor nieuwe toestellen zijn voor hem het bewijs dat met staatssubsidies wordt gewerkt. ,,Anders zijn dit soort bestellingen niet te verklaren.’‘

Tijdens de luchtvaartshow in Dubai werden dit weekend door Golfmaatschappijen maar liefst 503 toestellen bij Airbus en Boeing besteld. De vloot van Emirates is over tien jaar verdriedubbeld. ,,Twee vluchten per dag van Emirates op Schiphol kost KLM niet de kop, maar wel wanneer ze ook naar alle andere Europese luchthavens vliegen. Op heel veel Britse luchthavens zie je ook al hun grote toestellen. Die passagiers gaan echt niet allemaal naar Dubai, die vliegen door naar andere bestemmingen. Dat gaat ten koste van de Europese maatschappijen. Schiphol is dan een regionaal vliegveld geworden”, vreest Verhagen.

De politiek moet volgens hem alerter gaan reageren. ,,Natuurlijk zijn die orders leuk voor de Europese vliegtuigbouwer Airbus, maar wanneer straks Air France kapot is gemaakt, zijn we verder van huis. We moeten erg voorzichtig zijn met landingsrechten. Het is toch ongelooflijk dat Emirates nu van Milaan naar New York mag vliegen. Qatar wil vanaf Barcelona naar Zuid-Amerika. Wanneer dat wordt toegestaan, is dat het einde van Iberia. Het gevaar is groter dan iedereen denkt.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Er moest zo nodig een Superministerie I&M komen. VROM moest ontmanteld en daar in opgenomen worden. Zo werden klimaat en milieudoelen ondergeschikt gemaakt en via projecten als SMASH! en MAAK PLAATS! het wettelijke primaat voor de RO van gemeenten slim ondermijnd. Helaas met hulp van het geheel door de operatie Deltametropool aangetaste Provinciaal bestuur.

Wie de geldstromen bij I&M nagaat zal ontdekken dat Luchthaven Schiphol via de landingsrechten wel de MILC COW (melkkoe) van het Superministerie kan worden genoemd?

Dat kan de KLM en de pilotenvakbond dus nog lelijk gaan opbreken. Lachende derde lijkt de luchtverkeersleiding LVLN die tientallen salarissen, hoger dan dat van de minister-president, als eerste uit de melkkoe kan bekostigen?

Jammer dat dit soort zaken nimmer op de agenda van de I&M commissie luchtvaart is terug te vinden...............