Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Piloten willen laserstraal strafbaar stellen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 752 
|
 Haarlems Dagblad 
Piloten willen laserstraal strafbaar stellen

SCHIPHOL -  De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wil dat het beschijnen van een vliegtuig met een laserstraal wettelijk strafbaar wordt gesteld. Voorzitter Evert van Zwol heeft dit maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD. De organisatie overlegt deze week met de ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat.

Volgens de VNV worden verkeersvliegers op Schiphol steeds vaker lastiggevallen door vandalen die hen vanaf de grond beschijnen met laserstralen. Het gaat om zeker enkele tientallen meldingen die binnengekomen zijn bij de marechaussee, de politie, de Luchtverkeersleiding Nederland en de VNV.

De laserstralen kunnen piloten verblinden, hetgeen kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Ongevallen hebben zich tot nu toe niet voorgedaan. Er is nog niemand opgepakt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton 2 uit castricum

Ik kan begrip tonen voor het geconstateerde gevaar, maar laten we dan consequent zijn:

- Vele burgers willen dat het dag en nacht overladen van mensen met stank/gif/herrie ten gevolge van (onnodig)laag (onnodig) over de bebouwde kom vliegend tuig wettelijk strafbaar gesteld wordt.

- Veel burgers uit Kennemerland worden al 6 jaar dag en nacht lastig gevallen door vandalen in hun vliegend tuig. Het gaat om zeker enkele honderdduizenden meldingen per jaar die binnengekomen zijn bij CROS/BAS.

- Dit vliegend tuig zorg met regelmaat voor levensgevaarlijke situaties voor de burgers er onder. Ongevallen hebben zich tot nu toe al diverse malen voorgedaan. Er is nog niemand opgepakt .................

Geplaatst door Gerard uit NULL

dit lijkt me een off topic bericht?

Geplaatst door Els uit Castricum

Ik zou het gedrag van de overheid inzake, het vliegverkeer graag strafbaar stellen. Als ik nou de staatsloterij met een vol lot had gewonnen, was dat wellicht mogelijk geweest. Maar nu kan ik alleen maar deze gedachte hier uiten. Mijn enige troost is aldoor, dat het kwaad zichzelf straft en dat er toch echt wel een keer wat gebeurt waardoor men voelt, dat men gefaald heeft. Al die honderd-en honderdduizenden mensen, kinderen en dieren, die een vorm van terreur moeten verdragen, dag in dag uit. Daar rust toch geen zegen op?

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Dat gene wat Ton 2 stelt, stel ik me vierkant achter! Zo liggen de feiten!

Het veel te laag vliegend tuig en het veel te veel over de woonkernen vliegend tuig moeten strafbaar worden gesteld! Zij brengen onnodig veel mensen in gevaar. Daar dit helaas nog steeds wettelijk toegestaan is, in dit land, verzoeken wij derhalve om een wetswijziging!

Geplaatst door Thijs uit NULL


Ook ik vind dat de gezagvoerders van al die vervuilende herrietuigtoestellen vervolgt moeten worden.
Zij oefenen lawaai-terreur uit over alle dorpen en steden.
Het is gedaan met rust.