Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Piloten negeerden technisch probleem

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 600 
|
 nu.nl 
Piloten negeerden technisch probleem

AMSTERDAM - De vliegramp bij Schiphol, vandaag een week geleden, is mogelijk veroorzaakt door onoplettendheid van de piloten.

Dat zei voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) Pieter van Vollenhoven bij de presentatie van een tussenrapportage in Den Haag.

Volgens Van Vollenhoven was er een probleem met een van de hoogtemeters. De automatische piloot dacht dat het toestel zich een stuk lager bevond dan werkelijk het geval was en reageerde hierop door minder vermogen te geven.

Dit probleem werd door de piloten te laat opgemerkt. Toen de piloten weer vol vermogen wilden geven was dit al te laat en stortte het toestel een kilometer voor het begin van de landingsbaan neer.

Boeing
Van Vollenhoven waarschuwde vliegtuigfabrikant Boeing. Hij roept op de handleiding van het toestel zo aan te passen dat de automatische piloot moet worden uitgeschakeld als er een probleem is met de hoogtemeter.

Het ongeval kostte vier Amerikaanse en vijf Turkse inzittenden het leven. Tientallen passagiers raakten gewond en liggen nog in het ziekenhuis. Een persoon verkeert nog in kritieke toestand.


Reacties op dit bericht